Receptas / Lengvas Elis T-58 b1 su gintaru
Informacija
Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2023 m. liepos 1 d.
Receptas modifikuotas:
2023 m. liepos 1 d.
Parametrai
OG:
1.061
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
6.0 %
|
|
IBU:
10
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.16
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Czech bazinis | 3.4 | 7.000 | 87.5 | |
Czech Munich | 15.5 | 1.000 | 12.5 | |
8.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Mandarina | 7.6 | 20 | 20 | |
Hallertau Blanc | 10.5 | 60 | 1 | |
Mandarina | 7.6 | 10 | 1 | |
90 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safbrew T-58 | 11.0 | 75 |
Pastabos
78 virimui, T-58 b1 su gintaru
7 valandos.
Virta 2023-07-01
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 66 (pilta į 70), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.
pH po virimo 6,33,
pH xxxx po fermentacijos pilstant.
Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 1,90 E
Salyklas 10,56 E (1,32 E - 1 kg)
Virta 2023-07-01
Pilstyta 2023-xx-xx
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 66 (pilta į 70), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.
OG xxx prieš virimą.
Virta 30 min. Stipriai, dangtis truputį atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.Pradinis OG 15 BRIX
Galutinis FG xxx BRIXpH po virimo 6,33,
pH xxxx po fermentacijos pilstant.
Startas su 18 C iškart dedant į 17 C aplinką, fermentacija 7 d. be judinimo, 6 d. antrinė.
Pilstoma į butelius. Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 1,90 E
Salyklas 10,56 E (1,32 E - 1 kg)
Apyniai 1,24 E:
-----Hallertau Blanc - 40 g - 0,64 E (80 E - 5kg, 1,6 ct gramas)
-----Mandarina 30 g - 0,6 E (19E - 1kg mandarina, 1,9 ct gramas )