Informacija

Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugsėjo 2 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 1 d.

Parametrai

OG:
1.095
FG:
1.023
ABV:
9.4 %
IBU:
22
EBC:
29
IBU/OG:
0.23
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2013

    2013 m. gegužės 11 d.
    Vieta: II
    Kategorija: Belgiški tamsieji stiprieji eliai
    Surinkti taškai: 40.25

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 2.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.600
Medus 2.0 1.000
CaraCrystal 100.1 0.500
      5.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Mittelfruh 5.0 15 60
Hallertau Mittelfruh 5.0 15 40
Hallertau Mittelfruh 5.0 15 15
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 1214: Belgian Abbey 100.0 76

Pastabos

The blood of a slain dragon is depicted as either beneficent or as poisonous in medieval legend and literary fiction. In German legend, dragon blood has the power to render invincible skin or armor bathed in it, as is the case with Siegfried's skin or Ortnit's armor. In the Slavic myth, the Earth refuses it as it is so vile that Mother Earth wishes not to have it within her womb, and it remains above ground for all eternity. The blood of the dragon in Beowulf has acidic qualities, allowing it to seep through iron. Heinrich von Winkelried dies after the blood of the dragon slain by him accidentally drips on him.


Pasiūlymai ir know-how stipraus alaus virimui sveikitini
Medus bus sudėtas į antrinę fermentaciją.
II vieta kategorijoje "Belgiški stiprūs tamsieji eliai", Aludarių Taurė 2013

PS
"Sumažintas" receptas

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.8

(1 balsas)

Komentarai

  • Dainius

    2012 m. Rugsėjo 13 d.
    Visų pirma kokio velnio tiek daug karamelės įdėjai? Rėžk perpus. Gerai aeruok misą, kokius du kartus ilgiau aš pylinėju nei įprastai. Ir nusiteik ilgesnei fermentacijai ir be abejo brandinimui. Ai dar apynių dėčiau DAUGIAU, po 25 gramus, nes 22 IBU abejoju ar kas jausis. Bet čia daugiau skonio reikalas. Būtų smagu kokį 0,33 l butelaitį šito alaus susistumt šaltą žiemos naktį...
  • Maegnar

    2012 m. Rugsėjo 14 d.
    Kai ruošiu receptus - visada laikausi stiliaus rėmų. Nebent galvoju daryti eksperementą.
    Karamelinis salyklas suteiks spalvos (31 is 28-39) ir aromato. Mažinant per pusę - spalva nukrenta iki 25.
    Belgiški alūs pasižymi tuom, kad yra labai mažai apyniuoti (15-25 IBU), o dedant po 25 - IBU išauga iki 37.
    Tai tokia ir matematika :)
  • pofke

    2012 m. Rugsėjo 17 d.  
    Tu šitą belgui pasakyk, kad stiliaus rėmų laikaisi belgiško alaus gamyboj:D Bet jeigu jau į stilių taikai, reiktų išvis apynių ekstraktą dėt, arba tik kartinimui viską suverst. Belgiškam spalva yra suteikiama ne karameliniu salyklu, o degintu cukrum, nuo karamelinio tik saldumas perteklinis bus, nes visvien tiek nenusiatenuos manau. Be to, IBU čia yra tik apytikslis, nes niekas apynių IBU tiksliai nematuoja +-5 IBU praktiškai nešmanoma atskirt, jei tiksliai nori IBU vėl - naudok apynių ekstraktą:)
  • Maegnar

    2014 m. Birželio 1 d.
    Atnaujintas kad atitiktų įstatymams
Prisijungę aludariai