Receptas / Aviecius
Informacija
Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugsėjo 3 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gruodžio 15 d.
Parametrai
OG:
1.084
|
|
FG:
1.023
|
|
ABV:
8.0 %
|
|
IBU:
33
|
|
EBC:
33
|
|
IBU/OG:
0.39
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto | 5.0 | 3.000 | 44.4 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 2.000 | 29.6 | |
Avietes | 50.0 | 1.500 | 22.2 | |
Laktozė | 0.0 | 0.250 | 3.7 | |
6.750 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Weiss | 12.0 | 73 |
Pastabos
Avietes i 78 laipsniu misa ausinant.
audryla
2012 m. Rugsėjo 12 d.Mesk uogas, kai jau išjungsi ugnį ir misos T bus apie 78C ne daugiau. Gali prieš dedant mieles dar pektino fermento mestelėt, kad skaidresnis būtų...
Vajezus
2012 m. Rugsėjo 12 d.audryla
2012 m. Rugsėjo 12 d.Verdant uogas, suyra pektinas, gausi tokį drumstą vaizdelį kaip kompote... tokius plaukojančius a la drebučius, kuriuos pakankami sunku nufiltruoti...
Yra antras būdas: dėti uogas į antrinę fermentaciją, bet vistiek reiks jas pasterizuoti (78C)
Vajezus
2012 m. Rugsėjo 12 d.bmaggot
2013 m. Sausio 6 d.