Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugsėjo 3 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gruodžio 15 d.

Parametrai

OG:
1.084
FG:
1.023
ABV:
8.0 %
IBU:
33
EBC:
33
IBU/OG:
0.39
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 5.0 3.000
Miuncheno salyklas 15.0 2.000
Avietes 50.0 1.500
Laktozė 0.0 0.250
      6.750

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 17.0 20 30
Citra 15.0 10 5
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Weiss 12.0 73

Pastabos

Avietes i 78 laipsniu misa ausinant.

Komentarai

  • audryla

    2012 m. Rugsėjo 12 d.
    Nevirk uogų!!
    Mesk uogas, kai jau išjungsi ugnį ir misos T bus apie 78C ne daugiau. Gali prieš dedant mieles dar pektino fermento mestelėt, kad skaidresnis būtų...
  • Vajezus

    2012 m. Rugsėjo 12 d.
    o kaip su atsaldymu? palikt paciam atsalt? del ko virimas nerekomenduojamas?
  • audryla

    2012 m. Rugsėjo 12 d.
    O ką su atšaldymu... atvėsini iki 78C, sumeti uogas ir toliau vėsini... po to suleidi mieles, ant visų uogų...
    Verdant uogas, suyra pektinas, gausi tokį drumstą vaizdelį kaip kompote... tokius plaukojančius a la drebučius, kuriuos pakankami sunku nufiltruoti...
    Yra antras būdas: dėti uogas į antrinę fermentaciją, bet vistiek reiks jas pasterizuoti (78C)
  • Vajezus

    2012 m. Rugsėjo 12 d.
    dekui uz patarimus labai laiku :)
  • bmaggot

    2013 m. Sausio 6 d.
    patiko alus, malonus skonis
Prisijungę aludariai