Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. balandžio 7 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. liepos 15 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.014
ABV:
5.4 %
IBU:
37
EBC:
37
IBU/OG:
0.67
ryškus apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 3.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
Kvietinis salyklas (tamsus) 15.0 1.000
Šviežios vyšnios 300.2 0.500
      5.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kent Golding (U.K.) 5.5 60 60
Šviežios vyšnios 0.0 500 0
      560  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
WYEST- 3522 - Belgian Ardennes 50.0 75

Pastabos

Salinimas:
55-50C - 20 min
68-65C - 60 min
Virti 60min
Vyšnių nevirti. Sudėti į misą, kai jos temperatūra , po ugnies išjungimo, bus apie 80C.
Atšaldžius, 10 dienų pirminės fermentacijos su visom vyšniom.10 dienų antrinės fermentacijos jau be vyšnių.

P.S. Vyšnios turi būti be kauliukų :-)

Receptas modifikuotas 15.07.2012 - prie salyklų pridėtos vyšnios, kad bent kiek atspindėti gaunamą spalvą, bei patikslinta salinimo procedūra.

Komentarai

  • konung

    2011 m. Rugpjūčio 16 d.
    Net į antrą vakaro pusę - bet aiškiai jautėsi vyšnių skonis. Intensyvus bet ne erzinantis. Į vakaro top3.
  • audryla

    2011 m. Rugsėjo 22 d.
    Atsidariau butelaitį po poros mėnesių....
    Išvaizda/spalva: na kas ragavo pamena... tokia švelniai rausva, tokia vyšnių kompoto :-)
    Kvapas: na kas žino Ardennes mielių kvapą, mėginkit įsivaizduot, tik sustiprinkit kokius 2 kartus nei šviežio... sustiprėjo mielių kvapas stipriai
    Skonis: va čia tai bent.... lambikas gavosi, net nesistengiant to pasiekt... toks geeras, neįkyrus, kaip kai kurie "Kriek"ai ....žodžiu uogos ir belgiškos Ardennes mielės savo padarė...

    P.S. Kas nėr mėginęs šitų mielių, rekomenduoju....
  • konung

    2011 m. Rugsėjo 22 d.
    Visgi įdomu būtų kartais sutart ir padaryt pakartotinę degustaciją po kelių mėnesių. Vien kaip keičias pažiūrėt. Juoba, kad nešam dažnai pusžalius.

    Ir jo. Įdomi tendencija su ardenėm. Jei alus silpnas, tai toks net lengvas rūgštelėjimas lieka, kaip lambike. O jei stiprus, tai išnyksta ir lieka tik malonus stiprumas.

    p.s. taipogi rekomenduoju :)

  • audryla

    2012 m. Rugpjūčio 16 d.
    @Meškis

    Labai norėčiau paragaut Tavosios versijos...
    Man kažkaip šiemet Ardennes "susirgo" - nesigavo nei vienas alus, katrą beviriau su jom.
  • DonatasK

    2023 m. Spalio 21 d.  
    Naujoko klausimai: Čia 1 kg vyšnių ar 0,5 kg? Atvėsintos misos pilant į fermenterį nekošti?
Prisijungę aludariai