Receptas / Vyšniukas
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. balandžio 7 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. liepos 15 d.
Parametrai
OG:
1.055
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
IBU:
37
|
|
EBC:
37
|
|
IBU/OG:
0.67
|
ryškus apynių skonis
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 3.000 | 54.5 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 1.000 | 18.2 | |
Kvietinis salyklas (tamsus) | 15.0 | 1.000 | 18.2 | |
Šviežios vyšnios | 300.2 | 0.500 | 9.1 | |
5.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Kent Golding (U.K.) | 5.5 | 60 | 60 | |
Šviežios vyšnios | 0.0 | 500 | 0 | |
560 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
WYEST- 3522 - Belgian Ardennes | 50.0 | 75 |
Pastabos
Salinimas:
55-50C - 20 min
68-65C - 60 min
Virti 60min
Vyšnių nevirti. Sudėti į misą, kai jos temperatūra , po ugnies išjungimo, bus apie 80C.
Atšaldžius, 10 dienų pirminės fermentacijos su visom vyšniom.10 dienų antrinės fermentacijos jau be vyšnių.
P.S. Vyšnios turi būti be kauliukų :-)
Receptas modifikuotas 15.07.2012 - prie salyklų pridėtos vyšnios, kad bent kiek atspindėti gaunamą spalvą, bei patikslinta salinimo procedūra.
55-50C - 20 min
68-65C - 60 min
Virti 60min
Vyšnių nevirti. Sudėti į misą, kai jos temperatūra , po ugnies išjungimo, bus apie 80C.
Atšaldžius, 10 dienų pirminės fermentacijos su visom vyšniom.10 dienų antrinės fermentacijos jau be vyšnių.
P.S. Vyšnios turi būti be kauliukų :-)
Receptas modifikuotas 15.07.2012 - prie salyklų pridėtos vyšnios, kad bent kiek atspindėti gaunamą spalvą, bei patikslinta salinimo procedūra.
Artis
2011 m. Rugpjūčio 14 d.konung
2011 m. Rugpjūčio 16 d.audryla
2011 m. Rugsėjo 22 d.Išvaizda/spalva: na kas ragavo pamena... tokia švelniai rausva, tokia vyšnių kompoto :-)
Kvapas: na kas žino Ardennes mielių kvapą, mėginkit įsivaizduot, tik sustiprinkit kokius 2 kartus nei šviežio... sustiprėjo mielių kvapas stipriai
Skonis: va čia tai bent.... lambikas gavosi, net nesistengiant to pasiekt... toks geeras, neįkyrus, kaip kai kurie "Kriek"ai ....žodžiu uogos ir belgiškos Ardennes mielės savo padarė...
P.S. Kas nėr mėginęs šitų mielių, rekomenduoju....
konung
2011 m. Rugsėjo 22 d.Ir jo. Įdomi tendencija su ardenėm. Jei alus silpnas, tai toks net lengvas rūgštelėjimas lieka, kaip lambike. O jei stiprus, tai išnyksta ir lieka tik malonus stiprumas.
p.s. taipogi rekomenduoju :)
audryla
2012 m. Rugpjūčio 16 d.Labai norėčiau paragaut Tavosios versijos...
Man kažkaip šiemet Ardennes "susirgo" - nesigavo nei vienas alus, katrą beviriau su jom.