Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
90 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2023 m. spalio 6 d.
Receptas modifikuotas:
2023 m. spalio 19 d.

Parametrai

OG:
1.059
FG:
1.008
ABV:
6.8 %
IBU:
45
EBC:
18
IBU/OG:
0.75
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 241.6 0.200
      4.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fredos Derlingieji (naminiai) 5.0 60 60
Fredos Derlingieji (naminiai) 5.0 40 15
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 87

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
Prisijungę aludariai