Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2023 m. spalio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2023 m. lapkričio 6 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.012
ABV:
4.8 %
IBU:
39
EBC:
13
IBU/OG:
0.81
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 242.4 0.100
      4.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fredos Derlingieji (naminiai) 5.0 46 60
Fredos Derlingieji (naminiai) 5.0 36 15
      82  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 76

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
Prisijungę aludariai