Informacija

Kiekis:
50 litrų
Efektyvumas:
90 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugsėjo 4 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.013
ABV:
4.7 %
IBU:
10
EBC:
5
IBU/OG:
0.21
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 9.000
      9.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Pioneer (U.K.) 9.0 50 15
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 73

Pastabos

maltas ir salintas lauke
3x dekokcija
nevirtas

Komentarai

  • zaltys

    2012 m. Rugsėjo 4 d.
    Sakot su Biržų efektyvumas nelabai? Reiks pabandyt, Artis gyrė.
  • Artis

    2012 m. Rugsėjo 5 d.
    Man pavyksta visai neblogai, apie ±75. Žalčiui manau ir 80 pavyks. Iš lietuviškų - Biržų salyklas geriausias! :)
  • Giords

    2012 m. Rugsėjo 5 d.
    Man irgi su jais neblogai gavos - 77.
  • Dainius

    2012 m. Rugsėjo 5 d.
    Dėl biržų salyklo autentiškumo, skonio nesiginčyju, bet dėl efektyvumo, tai tris valandas salinau - 0,7 gavosi, na iki 0,75 labiau pasistengus pritempčiau. Su kokiais belgiškais be didelio vargo 0,8 pasiekiu.
  • metalot

    2012 m. Rugsėjo 6 d.
    Biržų aš turiu omenyje metodas - Biržuose neverda, o su apynių arbatėle daro
Prisijungę aludariai