Receptas / Freelancer
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugsėjo 6 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugsėjo 23 d.
Parametrai
|
OG:
1.057
|
|
|
FG:
1.019
|
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
|
IBU:
40
|
|
|
EBC:
25
|
|
|
IBU/OG:
0.71
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
| Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
|---|---|---|---|---|
| Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto | 5.0 | 5.000 | 86.2 | |
| Brown Malt | 150.1 | 0.400 | 6.9 | |
| CaraAmber | 60.0 | 0.400 | 6.9 | |
| 5.800 |
Apyniai
| Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
|---|---|---|---|---|
| Northdown (U.K.) | 8.0 | 20 | 60 | |
| Challenger (U.K.) | 7.0 | 20 | 30 | |
| Northdown (U.K.) | 8.0 | 10 | 10 | |
| Challenger (U.K.) | 7.0 | 30 | 10 | |
| 80 |
Mielės
| Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
|---|---|---|---|
| Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 67 |
Pastabos
Duoklė laisvai samdomiems darbuotojams :)
100% bazinio salyklo 20 min. dekokcija pradedant nuo 50C temp.
Pirminės fermentacijos aplinkos temperatūra ±16C.
100% bazinio salyklo 20 min. dekokcija pradedant nuo 50C temp.
Pirminės fermentacijos aplinkos temperatūra ±16C.

svyturys
2012 m. Rugsėjo 23 d.Artis
2012 m. Rugsėjo 23 d.Sudarinėdamas receptą irgi buvau numatęs įprastą Noti atenuacija. Bet yra kaip yra, FG nekrito paskutinės 5 paras. Beje, nepaminėjau recepte - aplinkos temperatūra ±16C. Tai kartu su pilna dekokcija privedė prie žemos ateunacijos. Įdomu tik kas daugiau įtakos turėjo?
Buteliavau su žymiai mažesniu gliukozės kiekiu.
Gytis
2012 m. Rugsėjo 23 d.Artis
2012 m. Rugsėjo 23 d.null
2012 m. Rugsėjo 23 d.