Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugsėjo 6 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugsėjo 23 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.019
ABV:
5.0 %
IBU:
40
EBC:
25
IBU/OG:
0.71
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 5.0 5.000
Brown Malt 150.1 0.400
CaraAmber 60.0 0.400
      5.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northdown (U.K.) 8.0 20 60
Challenger (U.K.) 7.0 20 30
Northdown (U.K.) 8.0 10 10
Challenger (U.K.) 7.0 30 10
      80  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 67

Pastabos

Duoklė laisvai samdomiems darbuotojams :)

100% bazinio salyklo 20 min. dekokcija pradedant nuo 50C temp.

Pirminės fermentacijos aplinkos temperatūra ±16C.

Komentarai

  • svyturys

    2012 m. Rugsėjo 23 d.
    Nors beveik 3 sav. pirminėj prabuvo. Matys sukvailiojo arba mistika...
  • Artis

    2012 m. Rugsėjo 23 d.
    Dėkui Vyrai už rūpestį :)
    Sudarinėdamas receptą irgi buvau numatęs įprastą Noti atenuacija. Bet yra kaip yra, FG nekrito paskutinės 5 paras. Beje, nepaminėjau recepte - aplinkos temperatūra ±16C. Tai kartu su pilna dekokcija privedė prie žemos ateunacijos. Įdomu tik kas daugiau įtakos turėjo?
    Buteliavau su žymiai mažesniu gliukozės kiekiu.
  • Gytis

    2012 m. Rugsėjo 23 d.
    O mielės iš pakelio buvo ar jau naudotos?
  • Artis

    2012 m. Rugsėjo 23 d.
    Iš pakelio.
  • null

    2012 m. Rugsėjo 23 d.
    Įtariu čia 100% bazinio salyklo 20 min. dekokciją
Prisijungę aludariai