Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2023 m. gruodžio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. sausio 17 d.

Parametrai

OG:
1.047
FG:
1.004
ABV:
5.7 %
IBU:
37
EBC:
7
IBU/OG:
0.79
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 4.000
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apynių miksas (naminiai) 5.0 60 60
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 92

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 12 dienų (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai