Receptas / Erstikio CNY
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. vasario 14 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. kovo 1 d.
Parametrai
OG:
1.097
|
|
FG:
1.002
|
|
ABV:
12.5 %
|
|
IBU:
18
|
|
EBC:
36
|
|
IBU/OG:
0.18
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 3.900 | 49.1 | |
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 3.900 | 49.1 | |
Juodas salyklas | 1001.6 | 0.070 | 0.9 | |
Juodas salyklas | 1001.6 | 0.070 | 0.9 | |
7.940 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Apynių miksas (naminiai) | 5.0 | 45 | 60 | |
45 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 98 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 11 dienų (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 11 dienų (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)