Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. vasario 14 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. kovo 1 d.

Parametrai

OG:
1.097
FG:
1.002
ABV:
12.5 %
IBU:
18
EBC:
36
IBU/OG:
0.18
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 3.900
Pilsnerio salyklas 4.0 3.900
Juodas salyklas 1001.6 0.070
Juodas salyklas 1001.6 0.070
      7.940

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apynių miksas (naminiai) 5.0 45 60
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 98

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 11 dienų (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai