Receptas / Erstikio RE CRANK
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. balandžio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. balandžio 5 d.
Parametrai
OG:
1.099
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
11.9 %
|
|
IBU:
35
|
|
EBC:
29
|
|
IBU/OG:
0.35
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 4.000 | 47.6 | |
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 4.000 | 47.6 | |
Karamelinis salyklas | 239.8 | 0.200 | 2.4 | |
Karamelinis salyklas | 239.8 | 0.200 | 2.4 | |
8.400 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) | 60.0 | 92 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 16 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 16 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)