Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. balandžio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. balandžio 5 d.

Parametrai

OG:
1.099
FG:
1.008
ABV:
11.9 %
IBU:
35
EBC:
29
IBU/OG:
0.35
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 4.000
Pilsnerio salyklas 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 239.8 0.200
Karamelinis salyklas 239.8 0.200
      8.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 16.0 24 60
      24  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) 60.0 92

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 16 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Prisijungę aludariai