Receptas / Mechanizatorių elis 2012 (2012 m. apynių derliaus alus)
Informacija
Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
53 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugsėjo 13 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugsėjo 26 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.2 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
22
|
|
IBU/OG:
0.53
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto | 5.0 | 6.000 | 89.6 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 0.250 | 3.7 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.200 | 3.0 | |
Special B | 300.2 | 0.200 | 3.0 | |
CaraAmber | 60.0 | 0.050 | 0.7 | |
6.700 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Bendrių kaimo laukiniai (Dalkos) | 2.0 | 100 | 60 | |
Mechanizatorių gatvės laukiniai | 2.0 | 130 | 5 | |
230 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 80 |
Pastabos
Single step infusion 65°C, 90 min.
Virimas 90 min.
Apyniai skinti prieš dvi savaites, ką tik išdžiovinti.
Virimas 90 min.
Apyniai skinti prieš dvi savaites, ką tik išdžiovinti.