Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugsėjo 19 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.021
ABV:
4.8 %
IBU:
25
EBC:
74
IBU/OG:
0.44
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 4.200
Laktozė 3.0 0.400
Avižiniai dribsniai 4.0 0.300
Vienos salyklas 7.0 0.300
Skrudinti miežiai 1000.8 0.300
Special B 400.3 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.200
      5.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (U.S.) 11.4 21 60
Styrian Golding (Slovenia) 5.4 19 5
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 7.0 73

Pastabos

mikstūra užpilta degtine, įmaišoma antrinėje arba prieš išpilstymą:

3 x Vanilės ankštys
3 x Cinamono lazdelės
1 x Žvaigždinis anyžius
4 x Gvazdikėliai(nemalti)
1 x Muškato riešutas (nemaltas, plaktuku daužtas)

Salinimas: single infusion 68C, 2.5L/kg

Komentarai

  • vidmantas

    2012 m. Rugsėjo 21 d.
    Aš į tokį kiekį dėjau 5 cinamono lazdeles. Alus buvo praktiškai negeriamas. Taip kad atsargiai.
  • Mantas (TM Beer)

    2012 m. Rugsėjo 21 d.
    Prieskonių mikstūrą su alum maišiau prieš išpilstymą, bandžiau maišyti atskirai taurelėje, bet kažkaip nieko nesupratau :) Tai pridariau skirtingų butelių su skirtingu kiekiu mikstūros. Bus matyt kas gausis.
Prisijungę aludariai