Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
86 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugsėjo 21 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. vasario 3 d.

Parametrai

OG:
1.074
FG:
1.018
ABV:
7.4 %
IBU:
47
EBC:
40
IBU/OG:
0.64
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 6.0 2.000
Amber 50.0 1.000
Brown Malt 150.1 0.200
CaraCrystal angliška 150.1 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 0.100
      3.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kent Golding (U.K.) 5.4 25 60
Kent Golding (U.K.) 5.4 25 30
Kent Golding (U.K.) 5.4 25 15
Senų ąžuolinių viskio statinių gabaliukai 0.0 15 0
Kent Golding (U.K.) 5.4 25 0
      115  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 1728 | Scottish Ale™ (mielių pyragas) 1000.0 76

Pastabos

Salinimas:
~64-67°C - 90 min. + 5g NaHCO3
--> 70˚C
Išviso 135 min.
pH ~ 5,5
Pirmokas - 1,100 5,6 l
Aplinkos temperatūra ~19°C

Komentarai

  • Dainius

    2013 m. Sausio 27 d.
    Pirmas patikrinimas. Alus kaip alus, bet OG 1,022 trečiokas - kažkas nepaprasto. Man skaniau už patį alų, toks salykliškumas!
  • Dainius

    2013 m. Sausio 27 d.
    Regi, tai prasukam dar kartą - šito alaus mielių duosiu. Kadangi ilgai buvo puode,tai kartu ir patikrinsiu ar tinkamos.
  • Dainius

    2013 m. Vasario 7 d.
    Paragavau - darosi tik geresnis, ypač kvapas. Po mėnesio vertinsim.
  • Naminis

    2013 m. Vasario 27 d.
    įdomus ir neblogas alus, jei nebūtų gan ryškaus taninų skonio tai būtų visai puikus. Čia turbūt nuo drožlių? Kaip jas naudoji?
  • Dainius

    2013 m. Vasario 27 d.
    Alus neblogas, bet neseniai pradėjo lįst keistas kartumas. Čia ir bus tavo minimi taninai. Drožles sumetu mison išjungus ugnį, jos ten lieka kartu su apyniais kol supilstau į butelius.
Prisijungę aludariai