Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
64 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugsėjo 21 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. vasario 25 d.

Parametrai

OG:
1.064
FG:
1.018
ABV:
6.1 %
IBU:
15
EBC:
26
IBU/OG:
0.23
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 6.0 4.000
Rūkytas salyklas ('Rauchmalz') 15.0 2.000
Rugių salyklas 6.0 1.000
Kvietinis salyklas (tamsus) 15.0 1.000
Brown Malt 150.1 0.100
Skrudinti miežiai 1000.8 0.050
      8.150

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Marynka 8.0 15 60
Pelynas 1.0 5 60
Gailiai 1.0 3 60
Kietis 1.0 30 60
Kietis 1.0 20 30
Kietis 1.0 10 5
Gailiai 1.0 2 5
      85  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 12.0 72

Pastabos

Salinimas 1:2,5 70.

-> 78

Tekinimas 80-90 l. vandeniu
+ 6 l ->
+ 6 l ->
+ 6 l ->
+ 6 l ->

Komentarai

  • Klevas

    2013 m. Vasario 21 d.
    Jau išvirta. Žiūrėsim - specifinė rūgštelė nėra blogai. Tikslas yra išvirt alų visai be apynių, bet kol kas dar nesijaučiu pakankamai išmanąs žolelių magiją, tad eksperimentuoju. Praeito eksperimento rezultatas nenuvylė.
  • Dainius

    2013 m. Vasario 21 d.
    Kreipkis į Simoną - virimo be apynių specialistą :)
    Jei bus galimybė, po poros mėnesių norėčiau paragaut.
  • Klevas

    2013 m. Vasario 21 d.
    Diskusijos vyksta, bet šitoj srity matyt labiau reik daug išbandyt, nes viskas reliatyvu ir subjektyvu. Aš tikiuos greičiau - po mėnesio būtų gerai jau tuštint atsargas :)
  • Dainius

    2013 m. Vasario 21 d.
    Vat taip ir galvojau rašydamas - mėnuo būtų idealu! Mat, aš viriau vien tik su kiečiais - neaušinčiau burnos kitaip.
  • Klevas

    2013 m. Vasario 21 d.
    Bandysiu į VAKĄ atsinešt kurį.
Prisijungę aludariai