Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2025 m. birželio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2025 m. birželio 10 d.

Parametrai

OG:
1.118
FG:
1.024
ABV:
12.3 %
IBU:
20
EBC:
38
IBU/OG:
0.17
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Medus 2.0 5.000
BEST Caramel Amber salyklas 70.7 3.000
BEST Pale Ale salyklas 6.0 2.000
      10.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fuggle (UK) 4.5 65 60
East Kent Golding 5.5 25 15
East Kent Golding 5.5 25 5
      115  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 24.0 80
LALVIN QA23 vyno mielės 5.0 75

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Airiška kerpena 3.0 g Virimui 15 min.
NUTRIVIT Vinoferm mitybinė terpė mielėms 4.0 g Pirminei fermentacijai -
Cinamonas 25.0 g Antrinei fermentacijai 4 d.
Imbieras 25.0 g Antrinei fermentacijai 4 d.
Juodieji pipirai 20.0 g Antrinei fermentacijai 4 d.
Gvazdikėliai 6.0 g Antrinei fermentacijai 4 d.

Pastabos

12 litrų vandens
60˚ 60 min
5+4 litrai tekinimui (78–80˚ temp)

100˚ – 60 min
H1 – 60 min
H2, kerpena – 15 min
H3 – 5 min

Aušinam iki 30˚ ir ištirpdom medų
Aušinam iki 18˚
Supilam NUTRIVIT Vinoferm mitybinę terpę mielėms
Supilam mieles
Fermentacija prie 18˚

Po dienos-kitos, sudėti LALVIN QA23 vyno mieles


Prisijungę aludariai