Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
68 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugsėjo 30 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. spalio 3 d.

Parametrai

OG:
1.085
FG:
1.024
ABV:
8.0 %
IBU:
17
EBC:
42
IBU/OG:
0.20
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Viking malt pilsnerio salyklas 3.0 4.750
Miuncheno salyklas 15.0 1.500
Invertuotas cukrus 80.1 0.600
Karamelizuotos razinos 120.1 0.300
Muskovado cukrus 80.1 0.250
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.100
      7.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) FWH 4.0 50 60
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 12.0 72

Pastabos

Cukrus ir razinos dedami virimo pabaigoje.

Nuotraukos

Komentarai

  • Gytis

    2012 m. Spalio 3 d.
    Virsiu labai panašų, tik tikiuosi, kad gausis dubelis :)
  • Artis

    2012 m. Spalio 3 d.
    Labai įdomus receptas.
    Kas yra "Karamelizuotos razinos"? Kartu su invertuotu cukrumi verdamos razinos?
  • pofke

    2012 m. Spalio 3 d.
    Aš irgi į dubelį taikau, tik kad razinas dedu, tai prie vaisinio priskyriau.
    Dėl razinų karamelizavimo 100% dar neapsisprendžiau. Yra du variantai:
    1. Virti trintas razinas kartu su invertuotu cukrum, kaip Artis minėjo.
    2. Razinas karamelizuoti, kaip daro Lost Abbey bravoras - su lietlempe apdegint kratant metaliniame inde.

    Kol kas galvoju apsistot ties pirmu variantu, bet gal keliems litrams pamėginsiu antrą opciją. Turėtų duot intensyvesnį, "candied fruit", skonį, tik jaučiu reiks nepersistengt su ta lietlempe:)
Prisijungę aludariai