Receptas / Erstikio RUDENS PORTERIS
Informacija
Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
63 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. spalio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. spalio 24 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
24
|
|
EBC:
52
|
|
IBU/OG:
0.48
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Čekiškas) | 3.0 | 4.000 | 90.9 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.250 | 5.7 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.150 | 3.4 | |
4.400 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 80 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama 11L / 74ºC vandens;
• 100 min ~65ºC (1:2,5);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• tekinama ~80...90ºC vandeniu (+12L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos.
antrinė -be antrinės.
• pilama 11L / 74ºC vandens;
• 100 min ~65ºC (1:2,5);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• tekinama ~80...90ºC vandeniu (+12L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos.
antrinė -be antrinės.