Receptas / Free Beer ver. 4.0
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. spalio 22 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. spalio 22 d.
Parametrai
OG:
1.054
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
5.1 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
23
|
|
IBU/OG:
0.52
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Marris Otter | 6.0 | 3.800 | 76.3 | |
Miuncheno salyklas | 25.0 | 0.800 | 16.1 | |
CaraCrystal | 150.1 | 0.200 | 4.0 | |
Brown Malt | 120.1 | 0.100 | 2.0 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' | 50.0 | 0.080 | 1.6 | |
4.980 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer (German) | 8.0 | 25 | 60 | |
Guarana | 1.0 | 35 | 15 | |
Willamette | 5.0 | 15 | 7 | |
75 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Ale 514 | 12.0 | 73 |
Pastabos
Sutraiškytą salyklą salinti 13,5 ltr 66,0 °C temperatūros vandenyje 60 minučių.
Užkaitinti iki 72 °C.
72 °C salinti 5 minutes.
Užkaitinti iki 78 °C.
78 °C salinti 10 minučių.
Tekinti 15,5 ltr 78 °C vandeniu.
Ištekinti 22,7 ltr misos.
Northern Brewer apynius dėti tekinimo pradžioje (First Wort Hops).
http://pingvi.com/recipe/alus-dykai-ar-alus-atvirai/
Užkaitinti iki 72 °C.
72 °C salinti 5 minutes.
Užkaitinti iki 78 °C.
78 °C salinti 10 minučių.
Tekinti 15,5 ltr 78 °C vandeniu.
Ištekinti 22,7 ltr misos.
Northern Brewer apynius dėti tekinimo pradžioje (First Wort Hops).
http://pingvi.com/recipe/alus-dykai-ar-alus-atvirai/