Receptas / Labanoro ragana
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. spalio 22 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. spalio 22 d.
Parametrai
OG:
1.055
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
25
|
|
EBC:
34
|
|
IBU/OG:
0.45
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Biržų salyklininko salyklas | 3.0 | 5.000 | 89.3 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.500 | 8.9 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' | 900.7 | 0.100 | 1.8 | |
5.600 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 12.0 | 73 |
Pastabos
Salyklas užpilamas 77 C vandeniu -> 64 C
1/3 kaitiname iki 73 C. Laikome 20 min. Užverdame ir verdame 10 min.
Sudedame atgal į salinimo kubilą, užkeliame temperatūrą iki 68C.
Toliau saliname 30 min.
Šimkūnienės žolelės plikomos pagal receptą, supilama į misą.
1/3 kaitiname iki 73 C. Laikome 20 min. Užverdame ir verdame 10 min.
Sudedame atgal į salinimo kubilą, užkeliame temperatūrą iki 68C.
Toliau saliname 30 min.
Šimkūnienės žolelės plikomos pagal receptą, supilama į misą.
Dainius
2012 m. Spalio 23 d.Modeslovas
2012 m. Spalio 23 d.pingvi
2012 m. Spalio 28 d.pasiflorų žolė (18,7 %), liepų žiedai (17,1 %), sukatžolių žolė (11,4 %), raudonėlių žolė (11,4 %), viržių žolė (11,4 %), pipirmėčių lapai (10,0 %), avižų žolė (10,0 %), gudobelių lapai ir žiedai (5,7 %), apynių spurgai (4,3 %).