Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. spalio 22 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. spalio 22 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.015
ABV:
5.3 %
IBU:
25
EBC:
34
IBU/OG:
0.45
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Biržų salyklininko salyklas 3.0 5.000
CaraCrystal 120.1 0.500
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.100
      5.600

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 12.0 10 60
Nugget 12.0 10 40
Šimkūnaitės žolelių mišinys nervams 1.0 70 0
      90  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 73

Pastabos

Salyklas užpilamas 77 C vandeniu -> 64 C
1/3 kaitiname iki 73 C. Laikome 20 min. Užverdame ir verdame 10 min.
Sudedame atgal į salinimo kubilą, užkeliame temperatūrą iki 68C.
Toliau saliname 30 min.

Šimkūnienės žolelės plikomos pagal receptą, supilama į misą.

Nuotraukos

Komentarai

  • Dainius

    2012 m. Spalio 23 d.
    Sveiki prisijungę! Nu kaip, poveikis buvo?
  • Modeslovas

    2012 m. Spalio 23 d.
    A koks poveikis gali but ))))) nebeliko nervu , gerai kad zoleles ne nuo inkstu ar kepenu )))
  • pingvi

    2012 m. Spalio 28 d.
    Nervai vietoje, alaus jau nebelikę :) Kadangi dėl skonio ginčijamasi, tai kai kam labai jau vaistukais pasirodė. Man asmeniškai labiuau patiko dėl originalumo, na ir pats alus buvo neblogai išėjęs. Jei kartočiau, dėčiau kiek mažiau tų žolių. Ir mėta visame komplekte nelabai tinka. Pačios arbatos sudėtis tokia:
    pasiflorų žolė (18,7 %), liepų žiedai (17,1 %), sukatžolių žolė (11,4 %), raudonėlių žolė (11,4 %), viržių žolė (11,4 %), pipirmėčių lapai (10,0 %), avižų žolė (10,0 %), gudobelių lapai ir žiedai (5,7 %), apynių spurgai (4,3 %).
Prisijungę aludariai