Receptas / Lapkričio
Informacija
Parametrai
OG:
1.092
|
|
FG:
1.036
|
|
ABV:
7.4 %
|
|
IBU:
136
|
|
EBC:
40
|
|
IBU/OG:
1.47
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pale Ale salyklas | 7.0 | 4.000 | 83.3 | |
Amber | 50.0 | 0.500 | 10.4 | |
CaraMunich | 120.1 | 0.150 | 3.1 | |
Konditerinis cukrus (rudas) | 425.3 | 0.150 | 3.1 | |
4.800 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Admiral (U.K.) (pirmas misos apyniavimas) | 14.0 | 10 | 90 | |
Admiral (U.K.) | 14.0 | 10 | 80 | |
Admiral (U.K.) | 14.0 | 10 | 70 | |
Admiral (U.K.) | 14.0 | 10 | 60 | |
Admiral (U.K.) | 14.0 | 10 | 50 | |
Admiral (U.K.) | 14.0 | 10 | 40 | |
Admiral (U.K.) | 14.0 | 10 | 30 | |
Admiral (U.K.) | 14.0 | 10 | 20 | |
Admiral (U.K.) | 14.0 | 10 | 10 | |
Admiral (U.K.) | 14.0 | 10 | 0 | |
Lauro lapas (10 vnt.) | 0.0 | 3 | 0 | |
Amerikietiško ąžuolo gabaliukai, stipriai skrudinti | 0.0 | 10 | 0 | |
113 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 1728 | Scottish Ale™ (starteris) | 850.0 | 61 | |
Wyeast 1762 | Belgian Abbey II™ (mielių pyragas) | 25.0 | 61 |
Pastabos
Salinimas:
~59-69°C - 300 min. + 1g CaSO4 + 1g CaCl2
--> 82˚C
Išviso 330 min.
pH ~ 5,2
Pirmokas: G = 1,116 V = 4,5 l
Antrokas: G = 1,082 V = 4,5 l
Trečiokas: G = 1,054 V = 4,0 l
Budintis trečiokas: G = <1,054 V = 1,0 l
Prieš verdant: G = 1,082 V = 13,0 l
Aplinkos temperatūra: ~21°C
Ačiū Linui, išrūkusiam salyklus ir apynius.
9,0 l fermentuoju su Wyeast 1728, o 3,5 l su Wyeast 1762 mielėm.
~59-69°C - 300 min. + 1g CaSO4 + 1g CaCl2
--> 82˚C
Išviso 330 min.
pH ~ 5,2
Pirmokas: G = 1,116 V = 4,5 l
Antrokas: G = 1,082 V = 4,5 l
Trečiokas: G = 1,054 V = 4,0 l
Budintis trečiokas: G = <1,054 V = 1,0 l
Prieš verdant: G = 1,082 V = 13,0 l
Aplinkos temperatūra: ~21°C
Ačiū Linui, išrūkusiam salyklus ir apynius.
9,0 l fermentuoju su Wyeast 1728, o 3,5 l su Wyeast 1762 mielėm.