Informacija

Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. spalio 28 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 22 d.

Parametrai

OG:
1.092
FG:
1.036
ABV:
7.4 %
IBU:
136
EBC:
40
IBU/OG:
1.47
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 7.0 4.000
Amber 50.0 0.500
CaraMunich 120.1 0.150
Konditerinis cukrus (rudas) 425.3 0.150
      4.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Admiral (U.K.) (pirmas misos apyniavimas) 14.0 10 90
Admiral (U.K.) 14.0 10 80
Admiral (U.K.) 14.0 10 70
Admiral (U.K.) 14.0 10 60
Admiral (U.K.) 14.0 10 50
Admiral (U.K.) 14.0 10 40
Admiral (U.K.) 14.0 10 30
Admiral (U.K.) 14.0 10 20
Admiral (U.K.) 14.0 10 10
Admiral (U.K.) 14.0 10 0
Lauro lapas (10 vnt.) 0.0 3 0
Amerikietiško ąžuolo gabaliukai, stipriai skrudinti 0.0 10 0
      113  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 1728 | Scottish Ale™ (starteris) 850.0 61
Wyeast 1762 | Belgian Abbey II™ (mielių pyragas) 25.0 61

Pastabos

Salinimas:
~59-69°C - 300 min. + 1g CaSO4 + 1g CaCl2
--> 82˚C
Išviso 330 min.
pH ~ 5,2
Pirmokas: G = 1,116 V = 4,5 l
Antrokas: G = 1,082 V = 4,5 l
Trečiokas: G = 1,054 V = 4,0 l
Budintis trečiokas: G = <1,054 V = 1,0 l
Prieš verdant: G = 1,082 V = 13,0 l

Aplinkos temperatūra: ~21°C

Ačiū Linui, išrūkusiam salyklus ir apynius.
9,0 l fermentuoju su Wyeast 1728, o 3,5 l su Wyeast 1762 mielėm.
Prisijungę aludariai