Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. balandžio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gegužės 16 d.

Parametrai

OG:
1.047
FG:
1.006
ABV:
5.5 %
IBU:
47
EBC:
16
IBU/OG:
0.98
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 4.500
Carahell naminis 15.0 1.000
CaraCrystal 220.2 0.200
      5.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 17.0 10 30
Columbus 17.0 15 20
Columbus 17.0 20 10
Columbus 17.0 25 5
Columbus 17.0 30 0
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
nottingham 12.0 88

Pastabos

vanduo kietas. salinti 66C

Komentarai

  • Dainius

    2013 m. Vasario 4 d.
    Akivaizdžiai, kam klaust. Aš panašų eksperimentą su kitu apyniu darysiu.
  • Zalvarinis

    2013 m. Vasario 4 d.
    Na, dar tik keturis kart viriau, tai dar visokių klaidų pridarau :) Tai norisi gerus receptus atlikti tiksliau,o ne nesąmonių pridaryt.
  • Dainius

    2013 m. Vasario 4 d.
    Jei tu apie kartojimą tai aš visiem sakau - pats kurk, galvok, domėkis, o ne kitus mėgdžiok. Man neįdomu kopijos, aš tavo tipinio alaus paragaut noriu.
  • zaltys

    2013 m. Vasario 4 d.
    @Zalvarinis geras receptas, mielės Lallemand Danstar Nottingham ale yeast, rekomenduoju :)
  • Zalvarinis

    2013 m. Vasario 5 d.
    @Dainius, tai kol kas dar tik domiuosi (o kai anglų kalba nėra geriausia ypač kai specifinė literatūra, o ir nebeveikia alaus forumas,kur gan aiškiai viskas buvo išdėstyta) ir kurti dar sunku. Aišku jau po truputį tenka, nes kartą negavau vienų apynių, tai skaičiaus kuo pakeist, šį kartą skaitysiu ar išeis pakeist carahell (tiesiog turiu kitų salyklų ir gal išeis juos pritaikyti). O manau išvirus kelioliką kartų labiau supranti, kas kaip ką keičia ir galima pradėt jau kurti.
Prisijungę aludariai