Informacija

Kiekis:
17 litrų
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. lapkričio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gruodžio 17 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.012
ABV:
5.4 %
IBU:
20
EBC:
10
IBU/OG:
0.36
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 4.000
Karamelinis salyklas 230.2 0.050
      4.050

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Bravo 15.9 5 40
Bravo 15.9 10 15
      15  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Lager 497 (šlapios, naudotos) 60.0 77

Pastabos

Salinimas:
• pilama 8L / 57ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/2 mentalo verdama 20 min, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+14L);

Fermentacija:
pirminė - 21 diena 14->12C; 3 dienos 18C
lageriavimas - buteliuose prie 10C

Komentarai

  • runce

    2012 m. Gruodžio 18 d.
    jei 1,012 ir saldus dar, tai valio :)
  • Žaldokas

    2012 m. Gruodžio 18 d.  
    Sutinku su runce. Normalus tas FG :) Ilgai fermentavai žiūriu. Rašo juk, kad šios mielės pasižymi greita fermentacija. Ką apie tai galėtum iš patirties pakomentuot? Gal jom žemoka 12-14С. Gamintojas rašo, kad tai Saccharomyces cerevisiae Bottom Fermenting Lager Brewing Yeast :) Tai tokios kaip ir hibridinės išeina.

    P.S. Ir dėl putos. Rašo, kad nefomuoja putos. Kaip yra iš tikro, nes tokiu atvėju žadu fermenterį labiau užpildyti.

  • erstikis

    2012 m. Gruodžio 18 d.
    Pasakysiu iš patirties. Pernai man dirbo ir prie +4 aplinkos temperatūros. Mieles buvau sudėjęs prie kokių +10, tada nunešiau į rūsį, ir įsivažiavo netrukus. Dėl putos tai ji tikrai mažesnė, nei su elio mielėmis. Bet ji vistik yra per porą pirštų, kai temperatūra +10 ir daugiau. Prie mano minėtų +4 putos beveik nebuvo. Taigi aš taip pat kibirą pildau labiau nei fermentuodamas elį. Fermentavau ilgai, nes kažkaip laiko nebuvo išpilstyti. Principe galėjo viskas trukti apie dvi savaites.
  • Žaldokas

    2012 m. Gruodžio 18 d.
    Dėkui už info. Na reikės tuomet jas vieną kartą išmėginti.
  • erstikis

    2012 m. Gruodžio 21 d.
    Atrodo viskas bus gerai. Po savaitės dingo perdėtas saldumas. Normalus lageris išėjo.
Prisijungę aludariai