Receptas / Erstikio BRAVO PREMIUM LAGER
Informacija
Kiekis:
17 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. lapkričio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gruodžio 17 d.
Parametrai
OG:
1.054
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
IBU:
20
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.36
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 4.000 | 98.8 | |
Karamelinis salyklas | 230.2 | 0.050 | 1.2 | |
4.050 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Lager 497 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 77 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama 8L / 57ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/2 mentalo verdama 20 min, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+14L);
Fermentacija:
pirminė - 21 diena 14->12C; 3 dienos 18C
lageriavimas - buteliuose prie 10C
• pilama 8L / 57ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/2 mentalo verdama 20 min, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+14L);
Fermentacija:
pirminė - 21 diena 14->12C; 3 dienos 18C
lageriavimas - buteliuose prie 10C
runce
2012 m. Gruodžio 18 d.Žaldokas
2012 m. Gruodžio 18 d.P.S. Ir dėl putos. Rašo, kad nefomuoja putos. Kaip yra iš tikro, nes tokiu atvėju žadu fermenterį labiau užpildyti.
erstikis
2012 m. Gruodžio 18 d.Žaldokas
2012 m. Gruodžio 18 d.erstikis
2012 m. Gruodžio 21 d.