Receptas / Erstikio STAUTAS RAMŪNUI
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. lapkričio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gruodžio 2 d.
Parametrai
OG:
1.054
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
61
|
|
IBU/OG:
0.48
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (čekiškas) | 3.0 | 3.500 | 79.5 | |
Kepintas salyklas (sausas) * | 50.0 | 0.400 | 9.1 | |
Degintas salyklas | 1200.9 | 0.150 | 3.4 | |
Karamelinis salyklas | 230.2 | 0.150 | 3.4 | |
Kepintas salyklas (šlapias) ** | 100.1 | 0.100 | 2.3 | |
Skrudinti miežiai | 1000.8 | 0.100 | 2.3 | |
4.400 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 76 |
Pastabos
* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje. Spalva nežymiai pasikeitė nuo bazinio - įgavo gelsvumo. Atsirado riešutų kvapas.
** Išmirkytas salyklas pakepintas ant keptuvės. Kepintas tol, kol lieka sausas ir traškus. Spalva įgavo lengvo rusvumo.
Salinimas:
• pilama 11L / 78ºC vandens;
• 60 min ~68ºC (1:2,5);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);
Fermentacija:
pirminė - 10 dienų.
antrinė - be antrinės.
** Išmirkytas salyklas pakepintas ant keptuvės. Kepintas tol, kol lieka sausas ir traškus. Spalva įgavo lengvo rusvumo.
Salinimas:
• pilama 11L / 78ºC vandens;
• 60 min ~68ºC (1:2,5);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);
Fermentacija:
pirminė - 10 dienų.
antrinė - be antrinės.
erstikis
2013 m. Sausio 5 d.