Informacija

Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
56 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. lapkričio 11 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. lapkričio 21 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.012
ABV:
5.4 %
IBU:
98
EBC:
28
IBU/OG:
1.86
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 5.0 3.350
CaraCrystal 120.1 0.550
Miuncheno salyklas 25.0 0.550
Avižiniai dribsniai 4.0 0.550
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nelson Sauvin (New Zealand) 12.6 40 60
Nelson Sauvin (New Zealand) 12.6 30 15
Nelson Sauvin (New Zealand) 12.6 15 1
Nelson Sauvin (New Zealand) 12.6 15 0
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 78

Pastabos

Salinimas: 67 laipsniai - 60 min

Tie 15 gramų apynių, kurie nurodyti ties laiku 0, bus metami į antrinę šaltam
apyniavimui.

Receptas tinka visai mikkeller single hop ipa serijai. Tereikia laikytis arti 100 IBU įdedant atitinkamai prie 60, 15 min, baigus virti ir šaltam apyniavimui. Taikyti į 6.9 ABV (deja pirmas bandymas pasitiko itin prastu efektyvumu ir gavosi kur kas silpnesnis).

Nuotraukos

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.0

(1 balsas)

Komentarai

  • konung

    2013 m. Sausio 3 d.
    Mainus mielai atlikčiau. Telieka išspręst geografinį judėjimo klausimą.
    Na, su marynka nebandžiau, bet įtariu nieko būtų. Tiesa, reiktų prieš tai gerai susidėliot receptą, nes norint palupt 100 ibu, gali standartinės pakuotės (100g) neužtekt. :)
  • zaltys

    2013 m. Vasario 4 d.  
    Po šitos pradedu prisijaukinti IPA spaudžiu patinka ir mąstau apie mono apynio ipos virimą. Dar galvoju kad neblogas reikalas apynių pažinimui :-)
  • vapas

    2013 m. Vasario 4 d.
    Apynių pažinimui labai geras reikalas. Tik galbūt nebūtina iki 100IBU traukti. Užtenka ir mažiau.
  • Dainius

    2013 m. Kovo 15 d.
    Ragauju namie iškart po VAK'o. Kvapas šviežiai plikytų avižų. Puta savo vietoj, be priekaištų. Išgerus pirmą gurkšnį nuostaba palydėta šūksniu :) Vien jau šitas faktas kiek apie alų pasako. Vistik balansas į salyklo pusę, tiek kvape tiek skony. Norėtųs intensyvesnio ir ilgesnio poskonio, bet kaip susipažinimui su apyniu - puiku. Norint daugiau apynio charakterio Mikkeller salyklų pagrindas nustelbia skonį į savo pusę.
    Vertinant bendrai - labai geras alus!
  • GiN

    2013 m. Balandžio 24 d.
    Gera IPA, tik NS apyniai manau labiau tinkami kvapui, kartinimui dėčiau kokius nors kitus, nes man skonyje buvo šiek tiek per daug gėlių. O gal pamažinus IBU būtų ok?
Prisijungę aludariai