Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. lapkričio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. sausio 2 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.010
ABV:
5.2 %
IBU:
23
EBC:
15
IBU/OG:
0.47
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (čekiškas) 3.0 2.400
Kepintas salyklas (sausas) * 50.0 0.330
Kepintas salyklas (šlapias) ** 100.1 0.070
      2.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Bravo 15.9 7 60
Saaz 4.1 5 15
Saaz (išjungus ugnį) 4.1 5 0
Saaz (šaltam apyniavimui) 4.1 10 0
      27  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 80

Pastabos

* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje. Spalva nežymiai pasikeitė nuo bazinio - įgavo gelsvumo. Atsirado riešutų kvapas.
** Išmirkytas salyklas pakepintas ant keptuvės. Kepintas tol, kol lieka sausas ir traškus. Spalva įgavo sodresnio geltonumo.

Salinimas:
• pilama 5,6L / 58ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama 2,8L / 100ºC vandens;
• 90 min ~65ºC (1:3);
• 1/2 salyklo užvirinama, grąžinama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+10L);

Fermentacija:
pirminė - 7 dienos.
antrinė - 7 dienos.

Komentarai

  • erstikis

    2013 m. Sausio 2 d.
    Šis alus "išgaravo" nespėjęs nei užsigazuoti. Buvau pamiršęs ką reiškia šaltas apyniavimas.
  • runce

    2013 m. Sausio 2 d.
    kaip noriu paragauti alaus su saaz šaltu apyniavimu! nebėra nei buteliuko?
  • erstikis

    2013 m. Sausio 2 d.
    Negaliu pats patikėti, bet neliko nei vieno butelio. Bet netrukus (ryt, poryt) planuoju perkelti į antrinę savo BRAVO PREMIUM LAGER 2, ten kaip tik planuoju Saaz imesti šaltam.
Prisijungę aludariai