Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
68 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. lapkričio 15 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. lapkričio 21 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.008
ABV:
5.3 %
IBU:
13
EBC:
8
IBU/OG:
0.27
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 5.0 2.500
Kvietinis salyklas (šviesus) 4.0 2.500
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 4.1 10 60
Willamette 5.8 6 60
Willamette 5.8 5 30
Saaz (Czech) 4.1 5 30
Airiska kerpena 0.0 5 10
Willamette 5.8 5 10
      36  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew WB-06 12.0 83

Pastabos

Pirmas all-grain, receptas yra http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/1704-abe-v2 kopija, tik su kitomis mielemis.

Komentarai

  • Gytis

    2012 m. Lapkričio 21 d.  
    Jeigu nori, kad būtų su gazu, daryk 2,5-2,7 vol. ir turėsi gazo sočiai. 4,0 vol bus pusmetrio fontanas iš butelio.
    Ar tau nėra taip buvę, kad esi tualete, o prie durų skambina? Ir neatidaryti negali, nes žinai, kad tau atnešė svarbų siuntinį. Tai va alus taip jaučiasi, kai jis dar "vaikšto", o tu jį į butelį kiši.
  • DonVytautas

    2012 m. Lapkričio 21 d.
    Idomus palyginimas :D aciu, bandysiu 2.7 vol daryt. Del pacio uzsigazavimo angliskuose forumuose teko skaityt, kad ir per 3 savaites sunkiai uzsigazuoja, o cia zmones raso, kad ir per savaite uzsigazuoja. Aisku reikia paciam bandyt, bet nesinori be reikalo alaus svaistyt :)
  • Gytis

    2012 m. Lapkričio 21 d.
    Per savaitę užsigazuos, jeigu balkone nelaikysi.
  • runce

    2012 m. Lapkričio 22 d.
    gal nedaryk 2,7, užteks ir mažiau.. šiuo atveju mažiau tai ne daugiau. o su šiom mielėm turėtų užsigazuoti per dienelę ar dvi. po to kišk šaltai alų, nes persigazuos

  • DonVytautas

    2012 m. Lapkričio 23 d.
    Per nakti plastmasinis bambaliukas kaip reikiant sukietejo, teks nest saltai
Prisijungę aludariai