Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
77 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. lapkričio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gruodžio 11 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.011
ABV:
5.2 %
IBU:
23
EBC:
6
IBU/OG:
0.46
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 5.500
      5.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Smolistyj 5.0 22 60
Smolistyj 5.0 40 20
Smolistyj 5.0 25 5
      87  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Czech Pils (2278) 125.0 78
Brewferm Lager 12.0 78

Pastabos

Vanduo - šulinio.
50C - 20 min. 1:1
Dekokcija - 20 min. 6 litrai. salinimas 65C, gera valanda.1:3.
Fermentacija - +12-17C.
Brandinimas - 2C.

Nuotraukos

Komentarai

  • Zydrius

    2012 m. Gruodžio 11 d.
    paragavau prieš supilstant: juodųjų serbentų alus. lagerio nė kvapo:) čia mielės (tiksliau duetas) taip, kiek suprantu. nu gal dar apyniai (jie naudoti virtame ete frament, ten visko daug buvo..), bet abejoju.
  • Žaldokas

    2012 m. Gruodžio 13 d.  
    Įvertinus kokia komplikuota buvo fermentacijos pradžia, serbentai gali būti - "lambiko" požymis, tačiau žema temperatūra teikia vilčių :)
  • Zydrius

    2013 m. Sausio 7 d.
    prikabinau fotkę šiuo alaus mielių. jos kairėj, ir tokios drumzlinos stovi. tai kažkaip abejoju ar jas naudosiu, nesu, kiek pamenu, tokių matęs indelyje.

    dabar skonis> nu aš jo kartais išgeriu:) priskirčiau prie eksperimentinių. toks nei kvietinis kažkodėl, nei nurūgštėjęs. tikiu atsirastų fanų, bet daugumos likčiau nesuprastas. per kaziuką teko ragaut gerokai prastesnių..
    pats alus neišskaidrės panašu. gal pavyks į VAKą atnešt.
  • GiN

    2013 m. Sausio 7 d.
    Tos drumzlės panašios į apynius. Aš nuo IPA kai susirinkau mieles, atrodė panašiai. Apynius granuliuotus naudojai?
  • Zydrius

    2013 m. Sausio 7 d.
    ne. ten buvo spurgai. ten mielės nesugulusios.
Prisijungę aludariai