Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
52 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. lapkričio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. sausio 16 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.016
ABV:
4.6 %
IBU:
32
EBC:
51
IBU/OG:
0.62
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 5.0 5.000
CaraRed 40.0 0.500
Brown Malt 150.1 0.500
CaraAmber 60.0 0.250
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.200
      6.450

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 12.0 10 60
Nugget 12.0 10 30
Nugget 12.0 10 15
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Windsor 11.0 68

Komentarai

  • justinas

    2012 m. Gruodžio 19 d.
    pakeičiau apynius. o kaip dėl salyklų, gal reiktu koki išimti? nes planuoju užsisakyti dviguba kiekį salyklų ir virtį du alus.
    ir runce kokiam stiliui šis alus priklausytų?
  • justinas

    2012 m. Gruodžio 19 d.
    skaičiau, bet kažkaip galvojau, kad airiškas raudonasis elis?
  • runce

    2012 m. Gruodžio 20 d.
    čia bus porteris grynas, ir gal net neblogas :)
  • justinas

    2012 m. Gruodžio 30 d.
    na va ką tik subėriau mieles, nežinau vistiek man tas efektyvumas kažkokia pornografija.nebent aš skaičiuoju 20l, bet tai jei misos ištekinu 24-25l? aplamai skaičiuoklėje alaus kiekis nurodytas be vandens skaičiavimo ar su?
    na bet 2 virimas gavosi nepaliginamai geresnis negu pirmas.
  • justinas

    2012 m. Gruodžio 30 d.
    @maistra . bet tai tada efektyvumas mažas. nežinau, gal filtras nekoks. toks pats kaip vikyje tik iš 2cm skersmens lituojamu vandentiekio vamzdziu?grežiotas
Prisijungę aludariai