Receptas / Erstikio BRAVO PREMIUM LAGER 2
Informacija
Kiekis:
17 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. lapkričio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. sausio 9 d.
Parametrai
OG:
1.055
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
24
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.44
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 4.000 | 98.8 | |
Karamelinis salyklas | 230.2 | 0.050 | 1.2 | |
4.050 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Bravo | 16.7 | 7 | 40 | |
Bravo | 16.7 | 10 | 15 | |
Saaz (šaltam apyniavimui) | 4.0 | 15 | 0 | |
32 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Lager 497 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 78 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama 8L / 57ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (mentalo santykis 1:2);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (mentalo santykis 1:3);
• 1/2 mentalo užvirinama ir verdama 10min.
• Pavirtas mentalas pilamas atgal į likusį mentalą.
• tekinama ~90ºC vandeniu +13L;
Fermentacija:
pirminė - 16 dienų 10C; 5 dienos 19C
išpilstyti 5L, likusi dalis į antrinę su SAAZ
antrinė - 5 dienos prie 20C (su šaltu apyniavimu)
lageriavimas - buteliuose, rūsy prie 10C
• pilama 8L / 57ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (mentalo santykis 1:2);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (mentalo santykis 1:3);
• 1/2 mentalo užvirinama ir verdama 10min.
• Pavirtas mentalas pilamas atgal į likusį mentalą.
• tekinama ~90ºC vandeniu +13L;
Fermentacija:
pirminė - 16 dienų 10C; 5 dienos 19C
išpilstyti 5L, likusi dalis į antrinę su SAAZ
antrinė - 5 dienos prie 20C (su šaltu apyniavimu)
lageriavimas - buteliuose, rūsy prie 10C
erstikis
2013 m. Sausio 4 d.erstikis
2013 m. Sausio 9 d.