Informacija

Kiekis:
17 litrų
Efektyvumas:
77 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. lapkričio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. sausio 9 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.012
ABV:
5.6 %
IBU:
24
EBC:
10
IBU/OG:
0.44
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 4.000
Karamelinis salyklas 230.2 0.050
      4.050

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Bravo 16.7 7 40
Bravo 16.7 10 15
Saaz (šaltam apyniavimui) 4.0 15 0
      32  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Lager 497 (šlapios, naudotos) 60.0 78

Pastabos

Salinimas:
• pilama 8L / 57ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (mentalo santykis 1:2);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (mentalo santykis 1:3);
• 1/2 mentalo užvirinama ir verdama 10min.
• Pavirtas mentalas pilamas atgal į likusį mentalą.
• tekinama ~90ºC vandeniu +13L;

Fermentacija:
pirminė - 16 dienų 10C; 5 dienos 19C
išpilstyti 5L, likusi dalis į antrinę su SAAZ
antrinė - 5 dienos prie 20C (su šaltu apyniavimu)
lageriavimas - buteliuose, rūsy prie 10C

Komentarai

  • erstikis

    2013 m. Sausio 4 d.
    Dar niekad nesu daręs nei "antrinės", nei šalto apyniavimo lageriui.
  • erstikis

    2013 m. Sausio 9 d.  
    Pilstant buvo skaidrus, skaidrus. Mielių papildomai nepridėjau, tad bijau, kad be mėnesio brandinimo net neverta ragauti. Bet pilstant buvo labai skanus.
Prisijungę aludariai