Receptas / Erstikio BRAVO ELIS
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. lapkričio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. sausio 15 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
5.2 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.55
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 4.000 | 98.8 | |
Karamelinis salyklas | 230.2 | 0.050 | 1.2 | |
4.050 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Bravo | 15.9 | 10 | 60 | |
Bravo | 15.9 | 10 | 12 | |
Saaz (šaltam) | 4.1 | 15 | 0 | |
35 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 12.0 | 76 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama 8L / 57ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+14L);
Fermentacija:
pirminė - 11 dienų
antrinė - 4 dienos
• pilama 8L / 57ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+14L);
Fermentacija:
pirminė - 11 dienų
antrinė - 4 dienos