Informacija

Kiekis:
17 litrų
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. lapkričio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. kovo 30 d.

Parametrai

OG:
1.117
FG:
1.015
ABV:
13.4 %
IBU:
94
EBC:
27
IBU/OG:
0.80
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Golden Promise Pale Ale 6.0 9.000
Amber 50.0 1.000
      10.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
East Kent Golding (U.K.) 5.5 30 120
East Kent Golding (U.K.) 5.5 20 90
East Kent Golding (U.K.) 5.5 20 80
East Kent Golding (U.K.) 5.5 20 70
Chinook 12.0 25 60
East Kent Golding (U.K.) 5.5 20 60
East Kent Golding (U.K.) 5.5 15 50
East Kent Golding (U.K.) 5.5 15 40
East Kent Golding (U.K.) 5.5 15 30
East Kent Golding (U.K.) 5.5 15 20
East Kent Golding (U.K.) 5.5 15 10
Summit 17.0 10 5
Chinook 12.0 20 0
Summit 17.5 40 0
      280  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 24.0 87

Pastabos

Pirmi 30g. EKG - dar neužvirusiai misai (iš karto po tekinimo).
Chinook 20g. - tik baigus virti.
Paskutiniai 40 g. Summit - sausam apyniavimui.

Salinimas - 64 laipsniai, 90 min.
Tekinimas - 85 laipsniai (užpilamo vandens).

Komentarai

  • null

    2012 m. Lapkričio 26 d.
    Cukrui - ne, tokius gerus salyklus gi dedi (Su golden primise tikrai aukštesnį efektyvumą gausi, net nenorėdamas to::)). Sausesniai pabaigai gali dėt kvietinio, ir salink žemesnėje temperatūroje. 63-64C. Apynius sukeisk vietomis - didesnės alfos ilgiau virt...
  • runce

    2012 m. Lapkričio 27 d.
    apynių vietomis nekeisk, visai ne toks alus bus, bet su 330g apynių neliks alaus, viskas į juos susigers. patariu naudot kartesnius, pvz apollo, target kartinimui ir charakteriui. bendras apynių kiekis neturėrų viršyti 100g
    efektyvumą iš tiek salyklų privalai pasistengti išspausti bent 65proc, pasidomėk tuo, nesunku visai (patariu naudot bath sparging metodą su trim - keturiais užpylimais. kadangi alus privalės bųt ilgai brandinamas, tai taninų gali labai nebijot ir tekint karštesniu vandenių)
    čia labai reiktų vandens su daugiau sulfatų bei tinkamo kietumo.
  • Dainius

    2012 m. Lapkričio 27 d.
    Neklausyk tu jų :) rizikuoji gauti nuobodų, visus standartus atitinkantį IPA. Koks čia idomumas? Suspėsi.
    Nori cukraus? Pusė kg pats tas, gali ir visą kilogramą, ypač kai toks mažas efektyvumas.
    Jei vistik jausi, kad gali pamušt savo efektyvumo rekordus, didink IBU iki virš 100, kitaip negausi norimo efekto. Sauso gali dar nedaryt, pažiūrėk kiek bus kvapo jei įdėsi apynių tik baigęs virt. Mielės nėra tokios blogos, pabandyk.
    330 g apynius į 25 litrus misos yra daugmaž riba, kada daugiau nereikėtų dėt. Ir košt sunkiau ir skonio jau nepagerinsi.
  • Kazo

    2012 m. Lapkričio 27 d.
    Ačiū visiems didelis už patarimus, bandau dėliotis makaulėj, kažką koreguot, kažką palikt ir...planuoju virimą.
  • Kazo

    2012 m. Lapkričio 27 d.
    Beje, dėl bath sparging - ar jis yra efektyvesnis, nei paprastas tekinimas (t.y. vienu metu nuleidinėjant misą į puodą ir vis pripilant iš viršaus karšto vandens?
Prisijungę aludariai