Receptas / Galvosukis
Informacija
Kiekis:
17 litrų
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. lapkričio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. kovo 30 d.
Parametrai
OG:
1.117
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
13.4 %
|
|
IBU:
94
|
|
EBC:
27
|
|
IBU/OG:
0.80
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Golden Promise Pale Ale | 6.0 | 9.000 | 90.0 | |
Amber | 50.0 | 1.000 | 10.0 | |
10.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
East Kent Golding (U.K.) | 5.5 | 30 | 120 | |
East Kent Golding (U.K.) | 5.5 | 20 | 90 | |
East Kent Golding (U.K.) | 5.5 | 20 | 80 | |
East Kent Golding (U.K.) | 5.5 | 20 | 70 | |
Chinook | 12.0 | 25 | 60 | |
East Kent Golding (U.K.) | 5.5 | 20 | 60 | |
East Kent Golding (U.K.) | 5.5 | 15 | 50 | |
East Kent Golding (U.K.) | 5.5 | 15 | 40 | |
East Kent Golding (U.K.) | 5.5 | 15 | 30 | |
East Kent Golding (U.K.) | 5.5 | 15 | 20 | |
East Kent Golding (U.K.) | 5.5 | 15 | 10 | |
Summit | 17.0 | 10 | 5 | |
Chinook | 12.0 | 20 | 0 | |
Summit | 17.5 | 40 | 0 | |
280 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) | 24.0 | 87 |
Pastabos
Pirmi 30g. EKG - dar neužvirusiai misai (iš karto po tekinimo).
Chinook 20g. - tik baigus virti.
Paskutiniai 40 g. Summit - sausam apyniavimui.
Salinimas - 64 laipsniai, 90 min.
Tekinimas - 85 laipsniai (užpilamo vandens).
Chinook 20g. - tik baigus virti.
Paskutiniai 40 g. Summit - sausam apyniavimui.
Salinimas - 64 laipsniai, 90 min.
Tekinimas - 85 laipsniai (užpilamo vandens).
null
2012 m. Lapkričio 26 d.runce
2012 m. Lapkričio 27 d.efektyvumą iš tiek salyklų privalai pasistengti išspausti bent 65proc, pasidomėk tuo, nesunku visai (patariu naudot bath sparging metodą su trim - keturiais užpylimais. kadangi alus privalės bųt ilgai brandinamas, tai taninų gali labai nebijot ir tekint karštesniu vandenių)
čia labai reiktų vandens su daugiau sulfatų bei tinkamo kietumo.
Dainius
2012 m. Lapkričio 27 d.Nori cukraus? Pusė kg pats tas, gali ir visą kilogramą, ypač kai toks mažas efektyvumas.
Jei vistik jausi, kad gali pamušt savo efektyvumo rekordus, didink IBU iki virš 100, kitaip negausi norimo efekto. Sauso gali dar nedaryt, pažiūrėk kiek bus kvapo jei įdėsi apynių tik baigęs virt. Mielės nėra tokios blogos, pabandyk.
330 g apynius į 25 litrus misos yra daugmaž riba, kada daugiau nereikėtų dėt. Ir košt sunkiau ir skonio jau nepagerinsi.
Kazo
2012 m. Lapkričio 27 d.Kazo
2012 m. Lapkričio 27 d.