Receptas / Belgijos kaimo alus - iš salyklo
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
60 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 9 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. vasario 19 d.
Parametrai
OG:
1.061
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
6.0 %
|
|
IBU:
23
|
|
EBC:
16
|
|
IBU/OG:
0.37
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pale Ale salyklas | 7.0 | 6.000 | 90.9 | |
CaraRed | 40.0 | 0.300 | 4.5 | |
CaraPils | 5.0 | 0.300 | 4.5 | |
6.600 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertauer Mittelfruh | 4.2 | 30 | 60 | |
Spalt Select (German) | 6.1 | 30 | 15 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Top | 12.0 | 75 |
Pastabos
Visi šie priedai rekomenduojami, tačiau jei kurio nors nerasite, galima apsieiti ir be jų:
1 arbat. šaukštelis kardamono/
1 arbat. šaukštelis apelsino žievelių/
1 arbat. šaukštelis kalendros/
5 g airiškos kerpenos./
Visas šias medžiagas sudėkite likus 15 min. iki virimo pabaigos./
Salinti 45-60 min. Ištekinti 25 litrus misos. Virti 90 min. Jei po virimo liks mažiau nei 20 L misos - pripilkite trūkstamą kiekį vandens. Patartina misą gerai aeruoti. Ideali rūgimo temperatūra 26-29 C. Leiskite alui pastovėti ant mielių 14 d. nuo užraugimo. Supilsčius į butelius palaikykite alų dar porą dienų šiltoje temp., o tada išneškite kur nors vėsiai, pvz. šaldytuvas irgi tinka ir pabrandinkite dar 3-4 savaites.
1 arbat. šaukštelis kardamono/
1 arbat. šaukštelis apelsino žievelių/
1 arbat. šaukštelis kalendros/
5 g airiškos kerpenos./
Visas šias medžiagas sudėkite likus 15 min. iki virimo pabaigos./
Salinti 45-60 min. Ištekinti 25 litrus misos. Virti 90 min. Jei po virimo liks mažiau nei 20 L misos - pripilkite trūkstamą kiekį vandens. Patartina misą gerai aeruoti. Ideali rūgimo temperatūra 26-29 C. Leiskite alui pastovėti ant mielių 14 d. nuo užraugimo. Supilsčius į butelius palaikykite alų dar porą dienų šiltoje temp., o tada išneškite kur nors vėsiai, pvz. šaldytuvas irgi tinka ir pabrandinkite dar 3-4 savaites.