Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
60 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 9 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. vasario 19 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.015
ABV:
6.0 %
IBU:
23
EBC:
16
IBU/OG:
0.37
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 7.0 6.000
CaraRed 40.0 0.300
CaraPils 5.0 0.300
      6.600

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertauer Mittelfruh 4.2 30 60
Spalt Select (German) 6.1 30 15
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Top 12.0 75

Pastabos

Visi šie priedai rekomenduojami, tačiau jei kurio nors nerasite, galima apsieiti ir be jų:
1 arbat. šaukštelis kardamono/
1 arbat. šaukštelis apelsino žievelių/
1 arbat. šaukštelis kalendros/
5 g airiškos kerpenos./
Visas šias medžiagas sudėkite likus 15 min. iki virimo pabaigos./

Salinti 45-60 min. Ištekinti 25 litrus misos. Virti 90 min. Jei po virimo liks mažiau nei 20 L misos - pripilkite trūkstamą kiekį vandens. Patartina misą gerai aeruoti. Ideali rūgimo temperatūra 26-29 C. Leiskite alui pastovėti ant mielių 14 d. nuo užraugimo. Supilsčius į butelius palaikykite alų dar porą dienų šiltoje temp., o tada išneškite kur nors vėsiai, pvz. šaldytuvas irgi tinka ir pabrandinkite dar 3-4 savaites.
Prisijungę aludariai