Informacija

Kiekis:
8 litrai
Efektyvumas:
51 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. balandžio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. vasario 25 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.010
ABV:
6.0 %
IBU:
49
EBC:
44
IBU/OG:
0.88
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 2.000
CaraCrystal 120.1 0.700
CaraPils 5.0 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 0.100
Kanapės 3.0 0.100
      3.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Golding (U.S.) 5.5 30 60
Airiška kerpena 0.0 2 15
Fuggle (U.K.) 5.0 15 5
Kanapės 0.0 10 5
      57  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 6.0 82

Pastabos

Taikiausi į raudoną elį. O sakoma "radona radona, kap rakiškia bažnytela". Tad ir pavadinimas iš to.
O kad išpildyti tema... "Religija - opijus liaudžiai" (K.M.) Tam reikalui elis pagardintas kanapių sėklomis.

Komentarai

  • null

    2011 m. Liepos 12 d.
    Kanapes skrudinai?
  • konung

    2011 m. Liepos 12 d.
    Reikėjo. Per durną galvą (bus geriant alų su svečiais virimą daryt) šį kartą to nepadariau. Tik sutraiškiau. Bet kanapės, jei neklystu visgi ibu 49, duoda tokį keistą kartumą/prieskonį, kuris, panašu kad, brandinant laaabai lėtai silpnėja.
  • Artis

    2011 m. Liepos 12 d.
    O ką duoda kanapių skrudinimas? Ryškesnį aromatą?
  • konung

    2011 m. Liepos 12 d.
    Skrudinimas, bent jau darant žemaitišką pagardą, atveria kiek kitokį skonį. Klausimas tik ar jis persiduotų į alų. Dar turiu kanapių reiks pabandyti.
Prisijungę aludariai