Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gruodžio 2 d.
Receptas modifikuotas:
-0001 m. lapkričio 30 d.

Parametrai

OG:
1.402
FG:
1.113
ABV:
37.9 %
IBU:
4
EBC:
270
IBU/OG:
0.01
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Parodyk, ką gali 2012

    2012 m. gruodžio 15 d.
    Vieta: I
    Surinkti taškai: 24.60

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 6.0 4.000
Marris Otter 6.0 4.000
Marris Otter 6.0 4.000
Marris Otter 6.0 4.000
Miuncheno salyklas 15.0 2.000
Miuncheno salyklas 15.0 2.000
Miuncheno salyklas 15.0 2.000
Miuncheno salyklas 15.0 2.000
Aroma 150.1 1.000
Amber 50.0 1.000
Aroma 150.1 1.000
Amber 50.0 1.000
Amber 50.0 1.000
Aroma 150.1 1.000
Aroma 150.1 1.000
Amber 50.0 1.000
CaraCrystal 120.1 0.500
Special B 400.3 0.500
Brown Malt 150.1 0.500
Brown Malt 150.1 0.500
Special B 400.3 0.500
CaraCrystal 120.1 0.500
CaraCrystal 120.1 0.500
Special B 400.3 0.500
Brown Malt 150.1 0.500
Brown Malt 150.1 0.500
Special B 400.3 0.500
CaraCrystal 120.1 0.500
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.300
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.300
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.300
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.300
      39.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 10.4 30 60
Northern Brewer (German) 10.4 30 60
Tettnanger (German) 4.7 20 15
Tettnanger (German) 4.7 20 15
Tettnanger (German) 4.7 20 5
Tettnanger (German) 4.7 20 5
      140  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 22.0 72
Lallemand Danstar Nottingham 22.0 72

Pastabos

Užpilta salinti 68 C ir salinta 200 min. ir ištekinta 30ltr.
Virta 2 val., likus iki virimo pabaigos 15 min. įdėta maisto mielėms
Per valandą ataušinta ir 5 kartus aeruojant perpilta
Mielės dėtos prie 23C.

Nuotraukos

Komentarai

  • Regis

    2012 m. Gruodžio 16 d.
    Iš dešimties ragautų buvo mano to vakaro favoritas. Sveikinu nugalėtoją!
  • GiN

    2012 m. Gruodžio 16 d.
    Gaila, bet šito nespėjau paragaut (buvau prie kito stalo), teks autoriui atsinešti į kitą VAK'ą, nes manau ne aš vienas likau neragavęs :)
  • GiN

    2012 m. Gruodžio 20 d.
    Iškilo klausimas, koks visgi yra šio alaus pavadinimas: "13-osios pekla", ar "13-oji šutvė" (jei gerai išgirdau vaizdo įraše)?
  • Dainius

    2012 m. Gruodžio 20 d.
    Nereikia didelės išminties, kad prieš konkursą peržvelgęs sąrašiuką suprastum, jog šitas alus jei ne prizinę vietą užims, tai bus stiprus konkurentas. Man tai buvo vienas iš skaniausių alų. Etiketė irgi gražiai apipavidalinta. GiN, jei neliktų alaus, tai Jakutis pažadėjo išvirti dar vieną partiją. Žaliavos nemokamai - UAB "Savas alus" prizas konkurso nugalėtojui :)
  • Naminis

    2013 m. Sausio 9 d.
    Vakar neiškenčiau ir atsidariau butelaitį šio alaus... Kvapas - nerealus, labai malonus ir daugiasluoksnis. Nuo pirmo gurkšnio akys išlipo ant kaktos dėl skonio intensyvumo. Tai be jokios abejonės grynakraujis, bet dar labai jaunas ir neišjodinėtas eržilas, kuriam mažiausiai bręsti metus, o ir po dešimties metų jis turbūt papuoštų išrankiausio gurmė stalą. Bet kokiu atveju - labai stiprus ir poetiškai nuteikiantis alus :D
Prisijungę aludariai