Informacija

Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
93 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gruodžio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gruodžio 7 d.

Parametrai

OG:
1.075
FG:
1.015
ABV:
7.8 %
IBU:
61
EBC:
11
IBU/OG:
0.81
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 3.000
CaraHell 25.0 0.500
      3.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apollo 18.0 7 60
Apollo 18.0 7 45
Apollo 18.0 7 30
Apollo 18.0 7 15
Apollo 18.0 7 5
Apollo 18.0 7 0
      42  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 80

Pastabos

vanduo panevėžio vandentiekio/RO 70/30. +8gCaSO4/10L
Ca 242
Mg 31
SO4 509
Na 35
Cl 42
HCO3 224

RA -7
pH apie 5,3 ;)

salinimas puode ant ugnies:
salyklus suberti į 6L 54C vandens, išmaišyti
48C - 5min
užpilti 6L 78C vandens ir pradėti kaitinti.
64C - 10min.
kaitinti
70C - 60min
kaitinti iki 78C
pirmokas nutekinamas į antrą puodą ir iškart verdamas,
pirmame puode dekokcija, užpilamas antrokas, nutekinama. pakartojama

Komentarai

  • runce

    2012 m. Gruodžio 14 d.
    aha. ir dar dėl to, kad nottingham gan linkusios persigazuoti. bent pagal mano ankstesnius virimus..
  • runce

    2012 m. Gruodžio 22 d.
    praėjo dvi savaitės nuo alaus virimo. prieš savaitę dalyvavo VAK konkurse, kur, kaip ir buvo tikėtasi, pasirodė prastai. dabar alus pasikeitė visiškai, užsigazavo (nors gazo vis dar truputį trūksta), skaidrus, maža putelė. svarbiausia - skonis puikus, lengvai saldus, tirštas, apynių kartumas puikiai subalansuotas ir nei trupučio neaštrus, ne per stiprus. apynių skonis nėra labai geras, kaip ir kvapas, apollo apyniai nelabai patiko. kvapas citrusinis, gal truputį gėliškas. geriasi labai lengvai ir maloniai, pusė bokalo subėgo labai greitai ir iškart pasijautė, kad tai 7,5ABV alus, nors geriant alkoholio nesijaučia, tik alaus tirštumas, komleksiškumas ir kūningumas. gipso panaudojimas verdant karčius alus pasiteisino visiškai
  • GiN

    2012 m. Gruodžio 23 d.
    Įdomu būtų paragaut, jei išlaikysi, keičiu vieną butelį į "Žirmūnų kartųjį" :)
  • GiN

    2013 m. Vasario 11 d.
    Ragautas 2013-02-11, tikrai atrodo visai kitas alus, nei kalėdiniame VAK'e. Man patiko kondicija: subrandinimas, geras saikingas užsigazavimas, apyniuotumas. Tiesa, apyniai kiek vienpusiški, manau tinkami tik pagrindiniam kartinimui, skonio kompleksiškumui reiktų naudoti dar kokius nors pabaigai, o taip pat ir šaltas apyniavimas nepamaišytų. Gipsas atskleidžia įdomų charakterį. Bet turbūt dėl to paties gipso alus šiek tiek drumstas? Labai geras pavyzdys, kaip galima atskleisti apynius - paragauji ir viskas su jais aišku. Ačiū! :)
  • runce

    2013 m. Vasario 12 d.
    gipsas tiesiogiai tikrai neįtakojo drumstumo, nebent kažkaip netiesiogiai. greičiausiai čia kaltos bus mielės, kurių tikrai labai daug pakliuvo į butelius
Prisijungę aludariai