Receptas / gipso IPA
Informacija
Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
93 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gruodžio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gruodžio 7 d.
Parametrai
OG:
1.075
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
7.8 %
|
|
IBU:
61
|
|
EBC:
11
|
|
IBU/OG:
0.81
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 3.000 | 85.7 | |
CaraHell | 25.0 | 0.500 | 14.3 | |
3.500 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 80 |
Pastabos
vanduo panevėžio vandentiekio/RO 70/30. +8gCaSO4/10L
Ca 242
Mg 31
SO4 509
Na 35
Cl 42
HCO3 224
RA -7
pH apie 5,3 ;)
salinimas puode ant ugnies:
salyklus suberti į 6L 54C vandens, išmaišyti
48C - 5min
užpilti 6L 78C vandens ir pradėti kaitinti.
64C - 10min.
kaitinti
70C - 60min
kaitinti iki 78C
pirmokas nutekinamas į antrą puodą ir iškart verdamas,
pirmame puode dekokcija, užpilamas antrokas, nutekinama. pakartojama
Ca 242
Mg 31
SO4 509
Na 35
Cl 42
HCO3 224
RA -7
pH apie 5,3 ;)
salinimas puode ant ugnies:
salyklus suberti į 6L 54C vandens, išmaišyti
48C - 5min
užpilti 6L 78C vandens ir pradėti kaitinti.
64C - 10min.
kaitinti
70C - 60min
kaitinti iki 78C
pirmokas nutekinamas į antrą puodą ir iškart verdamas,
pirmame puode dekokcija, užpilamas antrokas, nutekinama. pakartojama
runce
2012 m. Gruodžio 14 d.runce
2012 m. Gruodžio 22 d.GiN
2012 m. Gruodžio 23 d.GiN
2013 m. Vasario 11 d.runce
2013 m. Vasario 12 d.