Informacija

Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
38 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gruodžio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. sausio 12 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.010
ABV:
5.1 %
IBU:
34
EBC:
18
IBU/OG:
0.70
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 4.0 5.000
Munchner salyklas 25.0 0.400
Medus 2.0 0.400
CaraCrystal 120.1 0.200
      6.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 12.0 15 75
Hersbrucker (German) 4.0 10 20
East Kent Golding (U.K.) 4.0 15 10
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 79

Pastabos

Salinimas:
• pilama 8L / 50ºC vandens; 30min
• pilama 2l 100ºC, pakeliama iki 65ºC; 45min
• pilama 2L / 100ºC vandens, pakeliama iki 75ºC; 30min
• tekinama ~80...90ºC vandeniu (+10L);

Papildomai dėta:
Mėtos lapai žali 15g 20 min;
Airiška kerpena 2g 15min;
Medus 400g 5min;

Fermentacija:
pirminė -7 dienos.
antrinė -be antrinės.

Po 3d imaisyti 300g medaus.

Komentarai

  • Paulius

    2013 m. Sausio 25 d.  
    Sako girtis negražu, bet gavosi vienas skaniausių alų :)

    Efektyvumas toks mažas todėl, kad indas, kuriame salinau buvo ryškiai per mažas salyklo kiekiui, todėl vandens santykis gavosi labai mažas. Apie 1:1.3. Buvo pamoka :)
  • zaltys

    2013 m. Sausio 26 d.
    kiek sugebėjai išlaikyti?
  • Paulius

    2013 m. Sausio 26 d.  
    Dabar jau mėnuo laiko stovi - likę 1.5L :-) Kukliai. Šiaip savaitę fermentavosi, 4 dienas šiltai laikiau (nes cukraus nepagailėjau į butelius) ir po to dar kelias dienas šaltai. Nuostabiai gaivus ir kas keisčiausia medus jaučiasi labai neblogai.
Prisijungę aludariai