Receptas / Medutis
Informacija
Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
38 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gruodžio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. sausio 12 d.
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.1 %
|
|
IBU:
34
|
|
EBC:
18
|
|
IBU/OG:
0.70
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 4.0 | 5.000 | 83.3 | |
Munchner salyklas | 25.0 | 0.400 | 6.7 | |
Medus | 2.0 | 0.400 | 6.7 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.200 | 3.3 | |
6.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 12.0 | 15 | 75 | |
Hersbrucker (German) | 4.0 | 10 | 20 | |
East Kent Golding (U.K.) | 4.0 | 15 | 10 | |
40 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 12.0 | 79 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama 8L / 50ºC vandens; 30min
• pilama 2l 100ºC, pakeliama iki 65ºC; 45min
• pilama 2L / 100ºC vandens, pakeliama iki 75ºC; 30min
• tekinama ~80...90ºC vandeniu (+10L);
Papildomai dėta:
Mėtos lapai žali 15g 20 min;
Airiška kerpena 2g 15min;
Medus 400g 5min;
Fermentacija:
pirminė -7 dienos.
antrinė -be antrinės.
Po 3d imaisyti 300g medaus.
• pilama 8L / 50ºC vandens; 30min
• pilama 2l 100ºC, pakeliama iki 65ºC; 45min
• pilama 2L / 100ºC vandens, pakeliama iki 75ºC; 30min
• tekinama ~80...90ºC vandeniu (+10L);
Papildomai dėta:
Mėtos lapai žali 15g 20 min;
Airiška kerpena 2g 15min;
Medus 400g 5min;
Fermentacija:
pirminė -7 dienos.
antrinė -be antrinės.
Po 3d imaisyti 300g medaus.
Paulius
2013 m. Sausio 25 d.Efektyvumas toks mažas todėl, kad indas, kuriame salinau buvo ryškiai per mažas salyklo kiekiui, todėl vandens santykis gavosi labai mažas. Apie 1:1.3. Buvo pamoka :)
zaltys
2013 m. Sausio 26 d.Paulius
2013 m. Sausio 26 d.