Receptas / Erstikio TRIJŲ GRŪDŲ
Informacija
Kiekis:
8 litrai
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gegužės 4 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 30 d.
Parametrai
OG:
1.051
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
IBU:
15
|
|
EBC:
9
|
|
IBU/OG:
0.29
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kupiškio pilsnerio salyklas | 3.0 | 1.200 | 42.9 | |
Kvietinis salyklas (šviesus, namie daigintas) | 3.0 | 1.000 | 35.7 | |
Ruginiai miltai (silpnai daiginto salyklo) | 6.0 | 0.400 | 14.3 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 0.200 | 7.1 | |
2.800 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Naminiai sodybos apyniai | 5.0 | 10 | 30 | |
Naminiai sodybos apyniai | 5.0 | 5 | 15 | |
15 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-33 | 6.0 | 75 |
Pastabos
Išpilstant pastebėjau, kad skonis visai kitoks, nei kitų mano kvietinių. Greičiausiai dėl ruginių miltų. Kvietinio alaus skonis vos vos tik juntamas. Bet dar anksti spręsti. Galutinis apibendrinimas bus po 2-3 savaičių.