Informacija

Kiekis:
8 litrai
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gegužės 4 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 30 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.013
ABV:
5.0 %
IBU:
15
EBC:
9
IBU/OG:
0.29
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kupiškio pilsnerio salyklas 3.0 1.200
Kvietinis salyklas (šviesus, namie daigintas) 3.0 1.000
Ruginiai miltai (silpnai daiginto salyklo) 6.0 0.400
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.200
      2.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Naminiai sodybos apyniai 5.0 10 30
Naminiai sodybos apyniai 5.0 5 15
      15  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-33 6.0 75

Pastabos

Išpilstant pastebėjau, kad skonis visai kitoks, nei kitų mano kvietinių. Greičiausiai dėl ruginių miltų. Kvietinio alaus skonis vos vos tik juntamas. Bet dar anksti spręsti. Galutinis apibendrinimas bus po 2-3 savaičių.
Prisijungę aludariai