Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
63 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gruodžio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. birželio 22 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.010
ABV:
6.2 %
IBU:
81
EBC:
17
IBU/OG:
1.40
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 7.0 3.500
Marris Otter 4.0 1.500
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 0.750
CaraAmber 60.0 0.500
      6.250

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apynių mišinys 10.0 40 60
Apynių mišinys 10.0 10 50
Apynių mišinys 10.0 10 40
Apynių mišinys 10.0 10 30
Apynių mišinys 10.0 10 20
Nelson Sauvin 13.0 15 10
Nelson Sauvin 13.0 30 0
Apynių mišinys 10.0 30 0
      155  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 82

Pastabos

Apynių mišinys = vienodomis proporcijomis Cascade, Columbus, Brewers Gold

Salinimas 65C, 1.5 val.
Tekinimas 78C vandeniu
Pirminė fermentacija 7 dienos
Antrinė fermentacija 7 dienos

Tai yra Trijų velnių IPA pagardinta ketvirtu velniu - Nelson Sauvin

(aka "Keturių velnių IPA")

Nuotraukos

Komentarai

  • Dainius

    2013 m. Sausio 5 d.
    Ketvirto velnio galėjai mestelt kokių 50 gramų mažiausiai - nebūt pagadinęs reikalo.
  • GiN

    2013 m. Sausio 5 d.
    Įdomu, kodėl ketvirtą velnią dėjai ne į bendrą chebrą, t.y. į mišinį, o palikai tik pabaigai? Ar apynių mišinyje Nelsonas irgi yra?
  • Tomas Žeimys

    2013 m. Sausio 6 d.
    Nenoriu labai nutolti nuo trijų velnių versijos - tik šiek tiek pridėti Nelson aromato. Todėl ir nemaišiau į bendrą velnių katilą, bei palieku pabaigai. Labai daug dėti irgi nenoriu - reikia tik nedidelio subtilaus "cinkelio" :)
  • GiN

    2013 m. Sausio 7 d.
    Tai tada čia ne keturi velniai, o trys velniai ir vienas pinčiukas :) Supratau mintį ;)
Prisijungę aludariai