Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. sausio 2 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. sausio 5 d.

Parametrai

OG:
1.042
FG:
1.008
ABV:
4.4 %
IBU:
26
EBC:
62
IBU/OG:
0.63
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 6.0 4.500
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.300
Skrudinti miežiai 1000.8 0.200
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (German) 8.0 33 60
      33  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 80

Pastabos

1:3

65:60 ->
78:10 ->

Komentarai

  • west

    2013 m. Sausio 2 d.  
    aš dadėčiau dar kokį 1-2 kg kokio miuncheno arba tipple arba iš cara šeimos kad pakelt abv bent iki 5. ir vietoj skrudintų miežių visa dėčiau chocolate. jis tokį gerą duoda šokolado poskonį. dar dėčiau kokius aromatinius apynius ant galo likus kokioms 10-15 min. Mieles jei pirmas virimas imk geriau neutralias 05 pvz. labiau salyklai sugros, nes bent jau man nottingham kažkokios kaprizingos. nors va šitas man su nottingamu labai geras gavosi http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/1956-tamsaus-skonio-beieskant o skrudintų nepersistenk kaip sako švyturys, esu dėjęs 1kg tai jau labai prastai. manau max max yra 0,5 kg. o kokie 0,3 kg pats tas
  • Klevas

    2013 m. Sausio 2 d.
    Dėl sodos - internete radau rekomendacijų, be to iš čia virusių vilniečių receptų yra atsiliepimų, kad dėjo ir buvo kaip tik, tai nusprendžiau ir pats dėt. Į vandens chemiją dar nepradėjau gilintis, tad viskas bandymo būdu.
  • Gytis

    2013 m. Sausio 2 d.
    Aš tai asmeniškai spėju, kad ok buvo dėl natrio, o ne dėl karbonatų :) Bet svarbu, kad padeda.
  • svyturys

    2013 m. Sausio 2 d.
    Aš gi ir nesiūlau dėt kilogramais :). Ant 20 ltr galima drąsiai dėt puskilį.
  • Klevas

    2013 m. Sausio 22 d.
    Sodos nedėjau vis dėlto. Vakar paragavau - labai neblogas rezultatas, lyginant ko tikėjausi.
Prisijungę aludariai