Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. sausio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. vasario 16 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.019
ABV:
5.0 %
IBU:
31
EBC:
53
IBU/OG:
0.55
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas 15.0 5.000
CaraRed 40.0 1.000
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.250
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.100
      6.350

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Marynka 8.0 40 60
Hersbrucker (German) 4.0 20 15
Hersbrucker (German) 4.0 10 1
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Lager 12.0 67

Pastabos

vanduo viso 39l
15l - 57c > 50c - 10 min
10l - 100c > 68c - 60 min
14l - 100c > 78c - tekinam

skrudinti salinami atskirai puode užpilant 3l vytauto mineralinio. dar bandysiu įdėt porą šaukštelių kreidos.

Komentarai

  • Modeslovas

    2013 m. Sausio 3 d.
    Nu idomu kuom baigsis. As salinciau visa salykla kartu , dapilant Vytauto.
    „Vytautas“ (Lietuva, 1 l už 1,69 lito) sudėtis (mg/l): Na+ – 1727, K+ – 32, Ca+2 – 552, Mg+ – 240, HCO- 3 – 300, Cl- – 3480, SO-24 – 989. Bendra ištirpusių medžiagų koncentracija 7309 mg/l
    Tai manau supylus 3L vytauto ant tavo 36L vandens , vanduo bus pakankamai kietas. aisku reiktu paskaiciuot tiksliau )))


  • zaltys

    2013 m. Sausio 3 d.
    Aš planuoju su Birute :))) Vytautas man kažkaip...Moteriška vis švelniau :)))
  • svyturys

    2013 m. Sausio 3 d.
    3 ltr vyckos ant tiek vandens, jo kietu tikrai nepadarys. Kiek pamenu Jonas naudoja RO vandenį. + dafiga bus chloridų.
  • runce

    2013 m. Sausio 19 d.
    geriau gauk panevėžio vandens, jis dar didesnio karbonatinio kietumo nei šis.
  • west

    2013 m. Vasario 16 d.
    na pilstant jokio rūgštumo nesijautė. tai spėju Vytautas bus pagelbėjęs. Lauksim iki ragavimo.
Prisijungę aludariai