Receptas / Vytai išgelbėk nuo rūgšties.
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. sausio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. vasario 16 d.
Parametrai
OG:
1.057
|
|
FG:
1.019
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
IBU:
31
|
|
EBC:
53
|
|
IBU/OG:
0.55
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Miuncheno salyklas | 15.0 | 5.000 | 78.7 | |
CaraRed | 40.0 | 1.000 | 15.7 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.250 | 3.9 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' | 900.7 | 0.100 | 1.6 | |
6.350 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Marynka | 8.0 | 40 | 60 | |
Hersbrucker (German) | 4.0 | 20 | 15 | |
Hersbrucker (German) | 4.0 | 10 | 1 | |
70 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Lager | 12.0 | 67 |
Pastabos
vanduo viso 39l
15l - 57c > 50c - 10 min
10l - 100c > 68c - 60 min
14l - 100c > 78c - tekinam
skrudinti salinami atskirai puode užpilant 3l vytauto mineralinio. dar bandysiu įdėt porą šaukštelių kreidos.
15l - 57c > 50c - 10 min
10l - 100c > 68c - 60 min
14l - 100c > 78c - tekinam
skrudinti salinami atskirai puode užpilant 3l vytauto mineralinio. dar bandysiu įdėt porą šaukštelių kreidos.
Modeslovas
2013 m. Sausio 3 d.„Vytautas“ (Lietuva, 1 l už 1,69 lito) sudėtis (mg/l): Na+ – 1727, K+ – 32, Ca+2 – 552, Mg+ – 240, HCO- 3 – 300, Cl- – 3480, SO-24 – 989. Bendra ištirpusių medžiagų koncentracija 7309 mg/l
Tai manau supylus 3L vytauto ant tavo 36L vandens , vanduo bus pakankamai kietas. aisku reiktu paskaiciuot tiksliau )))
zaltys
2013 m. Sausio 3 d.svyturys
2013 m. Sausio 3 d.runce
2013 m. Sausio 19 d.west
2013 m. Vasario 16 d.