Receptas / Mes rūkom alų
Informacija
Parametrai
OG:
1.086
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
9.5 %
|
|
IBU:
63
|
|
EBC:
30
|
|
IBU/OG:
0.74
|
ryškus apynių skonis
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Rūkytas salyklas ('Rauchmalz') | 6.0 | 4.000 | 94.1 | |
CaraMunich | 120.1 | 0.150 | 3.5 | |
CaraAroma | 400.3 | 0.100 | 2.4 | |
4.250 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Tettnanger (German) (pirmas misos apyniavimas) | 3.8 | 50 | 60 | |
Tettnanger (German) | 3.8 | 50 | 50 | |
Tettnanger (German) | 3.8 | 25 | 25 | |
Tettnanger (German) (sausas apyniavimas) | 3.8 | 25 | 0 | |
150 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Saflager S-23 | 6.0 | 84 |
Pastabos
Salinimas:
~63-65°C - 75 min. + 1g CaCl2 + 3g NaHCO3
~4 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 70˚C
Išviso 120 min.
pH ~ 5,5
Pirmokas: G = 1,108 V = 4,8 l
Aplinkos temperatūra: ~19°C
Pagaliau tekinau kaip baltas žmogus - fermentacijos inde su filtru (antru dugnu) iš Savo alaus. Vienas malonumas :)
Tekinau periodiškai išleisdamas misą.
Rūkytas salyklas šįkart gardžiai kvepėjo karštai rūkyta žuvim. Įprastai kvapas būna silpnas, o atsikleidžia tik aluje.
Mieles rehidratavau su vandeniu ir trupučiu misos, tada padariau starterį V = 250 --> 750 ml.
~63-65°C - 75 min. + 1g CaCl2 + 3g NaHCO3
~4 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 70˚C
Išviso 120 min.
pH ~ 5,5
Pirmokas: G = 1,108 V = 4,8 l
Aplinkos temperatūra: ~19°C
Pagaliau tekinau kaip baltas žmogus - fermentacijos inde su filtru (antru dugnu) iš Savo alaus. Vienas malonumas :)
Tekinau periodiškai išleisdamas misą.
Rūkytas salyklas šįkart gardžiai kvepėjo karštai rūkyta žuvim. Įprastai kvapas būna silpnas, o atsikleidžia tik aluje.
Mieles rehidratavau su vandeniu ir trupučiu misos, tada padariau starterį V = 250 --> 750 ml.
Dainius
2013 m. Kovo 6 d.Linas
2013 m. Kovo 6 d.Maegnar
2013 m. Kovo 6 d.Batch sparging?
Efektyvumas 0,76 jau faktinis, ar ką planavai turėti?
Regis
2013 m. Kovo 6 d.Dainius
2013 m. Kovo 6 d.Olegai, taip, kol normalaus termino nesugalvojau. "Batch sparging" lengviausia suprast, bet kokį lietuvišką atitikmenį surast?
Mano visi receptai faktiniai, panašiai ir planavau, gan neblogai kaip apsiprantant su įranga. Labiausiai nustebino oro kamštis :) labai patogu, apsemi salyklą, išplauni, o po filtru tuščia.