Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. sausio 6 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. kovo 25 d.

Parametrai

OG:
1.086
FG:
1.014
ABV:
9.5 %
IBU:
63
EBC:
30
IBU/OG:
0.74
ryškus apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Rūkytas salyklas ('Rauchmalz') 6.0 4.000
CaraMunich 120.1 0.150
CaraAroma 400.3 0.100
      4.250

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnanger (German) (pirmas misos apyniavimas) 3.8 50 60
Tettnanger (German) 3.8 50 50
Tettnanger (German) 3.8 25 25
Tettnanger (German) (sausas apyniavimas) 3.8 25 0
      150  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager S-23 6.0 84

Pastabos

Salinimas:
~63-65°C - 75 min. + 1g CaCl2 + 3g NaHCO3
~4 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 70˚C
Išviso 120 min.
pH ~ 5,5
Pirmokas: G = 1,108 V = 4,8 l
Aplinkos temperatūra: ~19°C

Pagaliau tekinau kaip baltas žmogus - fermentacijos inde su filtru (antru dugnu) iš Savo alaus. Vienas malonumas :)
Tekinau periodiškai išleisdamas misą.
Rūkytas salyklas šįkart gardžiai kvepėjo karštai rūkyta žuvim. Įprastai kvapas būna silpnas, o atsikleidžia tik aluje.
Mieles rehidratavau su vandeniu ir trupučiu misos, tada padariau starterį V = 250 --> 750 ml.

Komentarai

  • Dainius

    2013 m. Kovo 6 d.
    O man ir 100% per mažai. Kada nors norėčiau išsirūkyt visus salyklus, skirtus tam pačiam aluj. Ir dar apynius :)
  • Linas

    2013 m. Kovo 6 d.
    galiu laisvai tau išrūkyti, kada tik reiks.
  • Maegnar

    2013 m. Kovo 6 d.
    "Tekinau periodiškai išleisdamas misą."
    Batch sparging?
    Efektyvumas 0,76 jau faktinis, ar ką planavai turėti?
  • Regis

    2013 m. Kovo 6 d.
    @Maistra: jis ne maniakas, jis aludaris-alchemikas ;)
  • Dainius

    2013 m. Kovo 6 d.
    Linai, dėkui! Nesitikėjau, kad greit atsiras galimybė, kaip tik turiu receptą, bandysim.
    Olegai, taip, kol normalaus termino nesugalvojau. "Batch sparging" lengviausia suprast, bet kokį lietuvišką atitikmenį surast?
    Mano visi receptai faktiniai, panašiai ir planavau, gan neblogai kaip apsiprantant su įranga. Labiausiai nustebino oro kamštis :) labai patogu, apsemi salyklą, išplauni, o po filtru tuščia.
Prisijungę aludariai