Informacija

Kiekis:
17 litrų
Efektyvumas:
82 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. sausio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. vasario 21 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.011
ABV:
6.1 %
IBU:
22
EBC:
15
IBU/OG:
0.37
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Viking Malt) 5.0 3.900
Karamelinis salyklas 230.2 0.100
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 15.5 10 60
Cascade 6.0 5 15
      15  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lager sausos mielės (sakė, iš Kalnapilio) 15.0 81
Saflager W34/70 12.0 81

Pastabos

Pirmieji Amerikos kolonistai europiečiai neabejotinai buvo vikingai. Vikingai Ameriką pasiekė dar XI amžiuje ir steigė čia kolonijas: Grenlandijoje ir salose į vakarus nuo jos, Niūfaundlende.

Salinimas:
• pilama 8L / 57ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (mentalo santykis 1:2);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (mentalo santykis 1:3);
• 1/2 mentalo užvirinama ir verdama 10min.
• Pavirtas mentalas pilamas atgal į likusį mentalą.
• tekinama ~90ºC vandeniu +13L;

Fermentacija:
pirminė - 17 dienų 10C; x dienos xxC
lageriavimas - buteliuose, rūsy prie xxC

Komentarai

  • erstikis

    2013 m. Vasario 1 d.
    Kažkaip pasirodė, kad su VikingMalt salyklu efektyvumas geresnis nei su čekišku. Pirmas virimas su Viking Malt salyklu davė neblogą efektyvumą. Esu tikras, kad pasistengus galima būtų dar pakelti. Pagal gautą misos spalvą ir lyginant su misa gaunama iš čekiško ar Maltosos, šis salyklas 5 EBC arba tamsesnis.

    Alaus rezultatų dar reikės palaukti.
Prisijungę aludariai