Receptas / Benedictus
Informacija
Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
61 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. sausio 15 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. birželio 22 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.5 %
|
|
IBU:
40
|
|
EBC:
31
|
|
IBU/OG:
0.76
|
ryškus apynių skonis
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Miuncheno salyklas | 15.0 | 3.000 | 51.3 | |
Pilsnerio salyklas | 3.0 | 2.000 | 34.2 | |
Kvietinis salyklas | 4.0 | 0.600 | 10.3 | |
Special B | 400.3 | 0.250 | 4.3 | |
5.850 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Spalt Select | 5.0 | 40 | 60 | |
Spalt Select | 5.0 | 40 | 30 | |
Spalt Select | 5.0 | 20 | 5 | |
Spalt Select | 5.0 | 30 | 0 | |
130 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 80 |
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.8
(3 balsai)
Komentarai
-
Tomas Žeimys
2013 m. Balandžio 12 d.Kai kategorijoje kurioje patenka Altbier'ai pirmos vietos laimėtojas nesurinks pakankamai balų aukso medaliui. Galima bus traktuoti, kad auksą laimėjo konkursui nepateiktas alus - Benedictus :)
Juokauju žinoma. Taisyklės yra taisyklės. Jos geležinės. O aš turiu teisę su jomis nesutikti ir konkurse nedalyvauti. Mano nuomonė išlieka tokia, kad jei alus yra crap'as jis turi būti diskvalifikuojamas, o likę nepriklausomai nuo surinktų taškų dalinasi medalius. Nenoriu čia labiau ugnies kūrenti tad su norinčiais galima bus padiskutuoti prie alaus bokalo. :) Pvz. rytoj Špunkoje :) -
Maegnar
2013 m. Balandžio 12 d.Tomai, ar galetum butelaiti rezervuoti man paragauti? Labai jau idomu kas per alus, kad taip giria ir pats virejas (kas gali būti nenuostabu - man beveik visi mano alūs yra geriausi :) ir kiti (kas jau yra įdomiau).
-
Dainius
2013 m. Balandžio 12 d.Man tiesiog idomi pozicija, dabar supratau. Visi čia jau dideli ir elgiasi kaip išmaną :)
O dėl tvarkos, taip, logiškas variantas. Ne minimalūs balai, bet atmetant netinkamus. Abu būdai apsaugo nuo blogų alų.
Dar nėra jokių taisyklių, padiskutuokim įvykyje, blogiausia kad nesidalijam nuomonėm. -
argentas
2014 m. Lapkričio 21 d.Recepte nurodytas apynių kiekis spurgais, tačiau savasalus.lt šios rūšias apynių yra tik granuliuotų. Kokį kiekį reiktų dėti granuliuotų apynių? -
argentas
2015 m. Vasario 24 d.kokioje temperatūroje rekomenduojama fermentuoti šį alų? Ar nebus per aukšta 19 laipsnių temperatūra?
9.2
Nedažnam alui duodu 10 už aromatą. Puikus apynių aromatas!!!
Standi balta puta! Gražiai rudos spalvos alus.
Puikus apynių skonis, labai darniai/gražiai pereinantis į salyklo skonį, tokį lengvai karamelinį, slyvinį.
Poskonyje dominuoja SpecialB salyklo "slyvutės" :-) Nerašau 10, nes iki senojo "Diebels Alt" dar trūksta.
Iki mano "idealu" truputį, tik truputį trūksta kūno
Šiai dienai geriausias mano ragautas namudinis AltBier'as! Labai gaila, kad nedalyvavai Taurėje :-(