Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
61 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. sausio 15 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. birželio 22 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.010
ABV:
5.5 %
IBU:
40
EBC:
31
IBU/OG:
0.76
ryškus apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas 15.0 3.000
Pilsnerio salyklas 3.0 2.000
Kvietinis salyklas 4.0 0.600
Special B 400.3 0.250
      5.850

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Spalt Select 5.0 40 60
Spalt Select 5.0 40 30
Spalt Select 5.0 20 5
Spalt Select 5.0 30 0
      130  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 80

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.8

(3 balsai)

Komentarai

  • Tomas Žeimys

    2013 m. Balandžio 12 d.
    Kai kategorijoje kurioje patenka Altbier'ai pirmos vietos laimėtojas nesurinks pakankamai balų aukso medaliui. Galima bus traktuoti, kad auksą laimėjo konkursui nepateiktas alus - Benedictus :)
    Juokauju žinoma. Taisyklės yra taisyklės. Jos geležinės. O aš turiu teisę su jomis nesutikti ir konkurse nedalyvauti. Mano nuomonė išlieka tokia, kad jei alus yra crap'as jis turi būti diskvalifikuojamas, o likę nepriklausomai nuo surinktų taškų dalinasi medalius. Nenoriu čia labiau ugnies kūrenti tad su norinčiais galima bus padiskutuoti prie alaus bokalo. :) Pvz. rytoj Špunkoje :)
  • Maegnar

    2013 m. Balandžio 12 d.
    Tomai, ar galetum butelaiti rezervuoti man paragauti? Labai jau idomu kas per alus, kad taip giria ir pats virejas (kas gali būti nenuostabu - man beveik visi mano alūs yra geriausi :) ir kiti (kas jau yra įdomiau).
  • Dainius

    2013 m. Balandžio 12 d.
    Man tiesiog idomi pozicija, dabar supratau. Visi čia jau dideli ir elgiasi kaip išmaną :)
    O dėl tvarkos, taip, logiškas variantas. Ne minimalūs balai, bet atmetant netinkamus. Abu būdai apsaugo nuo blogų alų.
    Dar nėra jokių taisyklių, padiskutuokim įvykyje, blogiausia kad nesidalijam nuomonėm.
  • argentas

    2014 m. Lapkričio 21 d.
    Recepte nurodytas apynių kiekis spurgais, tačiau savasalus.lt šios rūšias apynių yra tik granuliuotų. Kokį kiekį reiktų dėti granuliuotų apynių?
  • argentas

    2015 m. Vasario 24 d.
    kokioje temperatūroje rekomenduojama fermentuoti šį alų? Ar nebus per aukšta 19 laipsnių temperatūra?
Prisijungę aludariai