Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
93 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. sausio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. vasario 25 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.013
ABV:
4.6 %
IBU:
38
EBC:
6
IBU/OG:
0.81
dominuoja apynių skonis

Apdovanojimai

  • Maišas salyklo: Lageriai

    2013 m. balandžio 1 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Šviesus lageris
    Surinkti taškai: 8.57

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 2.000
Kukurūzų dribsniai 2.0 0.200
Vienos salyklas 7.0 0.200
CaraPils 5.0 0.100
CaraHell 25.0 0.100
      2.600

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (German) 8.0 20 75
Perle (German) 8.0 12 30
Perle (German) 8.0 12 1
Perle (German) misai atvėsus iki 75C 8.0 12 0
Saaz (Czech) sausam 4.0 30 0
      86  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Lager 497 12.0 73

Pastabos

RO/krano - 20/1. +2gCaSO4 +1gNaCl/10L
5L 51C > 47C 5min.
+5L 85C > 63C 10min
ant ugnies keliam iki 72C
72C > 50min
pakaitinti iki 78C
nutekinti misą iki gtrūdų paviršiaus ir pradėti ją virti
likusio mentalo dekokcija, pavirti 5min
tekinti į virimo puodą ir virti.

pH nematavau

Ca 51
Mg 2
SO4 118
Na 42
Cl 64
HCO 20
RA -21

Komentarai

  • Linas

    2013 m. Balandžio 21 d.
    Tikrai labai geras.
    skonyje man labai rodosi kviečių salyklas. Buvau beveik tikras kad jo yra. Bet ne. gal čia kukurūzai? Reziumuojant, tikrai vertas labai gero įvertinimo. tu teisus, šiek tiek pergazuotas :)
Prisijungę aludariai