Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
68 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. sausio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. kovo 7 d.

Parametrai

OG:
1.081
FG:
1.016
ABV:
8.5 %
IBU:
115
EBC:
19
IBU/OG:
1.43
dominuoja apynių skonis

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2013

    2013 m. gegužės 11 d.
    Vieta: III
    Kategorija: IPA
    Surinkti taškai: 40.60

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vokiškas pilsnerio salyklas 3.0 6.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 0.500
Ingredientas X 200.2 0.180
      7.680

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nelson Sauvin (New Zealand) 12.6 30 60
Summit (pirminis apyniavimas) 17.5 10 60
Nelson Sauvin (New Zealand) 12.6 30 30
Nelson Sauvin (sausam apyniavimui) 12.6 40 10
Cascade (U.S.) (sausam apyniavimui) 6.9 40 10
Summit 17.5 30 10
      180  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 80

Pastabos

Salinimas
55 > 20
63 > 60

Tekinimas
82

Nuotraukos

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.4

(5 balsai)

Komentarai

  • audryla

    2013 m. Balandžio 24 d.
    Turėjau įtarimą ;-)
    Dabar galvoju, jei virt kartu buroką, su daug IBU, kad numuštų buroko skonį, gal spalvą ilgiau laikytų, nei tiesiog sultys supiltos...
    Vat ko nenorėčiau aluj, tai burokėlių skonio/poskonio :-) Šitame nebuvo, kas tikrai gerai...
    Variantas pamastymui: granatų sultys, vyšnios pirminėje (įtakoja ir skonį)
  • Regis

    2013 m. Balandžio 24 d.
    Vyšnios apskritai didis gėris aluje turėtų būti. Tik kad jų, neimportinių, turėti...
  • Vajezus

    2013 m. Balandžio 24 d.
    I virima nepatariu nes spalvos nelieka. Jei deti tai tik i fermentacija.
  • audryla

    2013 m. Balandžio 24 d.
    @Vajezus
    Bet Tu pylei burokų sultis, o ne buroką virei?
  • Vajezus

    2013 m. Balandžio 24 d.
    Taip tai buvo buroku sultys. Is pradziu pasiemiau bokala sviesaus alaus ir po truputi pildamas ieskojau tinkamo raudonumo :) Burokas speju butu pridaves daug siuo atveju nepageidaujamo skonio.
Prisijungę aludariai