Receptas / kvietys 2013.02.07
Informacija
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.018
|
|
ABV:
4.1 %
|
|
IBU:
16
|
|
EBC:
5
|
|
IBU/OG:
0.33
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 2.400 | 82.8 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 0.300 | 10.3 | |
gliukozė | 0.0 | 0.100 | 3.4 | |
Vienos salyklas | 7.0 | 0.100 | 3.4 | |
2.900 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Saaz (Czech) | 3.2 | 33 | 60 | |
33 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Weiss | 6.0 | 63 |
Pastabos
RO/krano 90/10 +1gCaSO4 +1gNaCl /10L
Ca 31
Mg 4
SO4 68
Na 45
Cl 67
HCO3 39
10L 64C > 62C 10min
keliam ant ugnies iki 73C
72C 30min
nutekinam pirmoką, pradedam jį virti
likusio mentalo dekokcija 5min
nutekinam antroką, pakartojam
Ca 31
Mg 4
SO4 68
Na 45
Cl 67
HCO3 39
10L 64C > 62C 10min
keliam ant ugnies iki 73C
72C 30min
nutekinam pirmoką, pradedam jį virti
likusio mentalo dekokcija 5min
nutekinam antroką, pakartojam
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.0
(1 balsas)
Komentarai
-
Modeslovas
2013 m. Vasario 15 d.Ir kaip tau kvietys su 90proc RO? Aš pastebėjau ,kad man gaunasi rūgštokas su didesniu RO kiekiu. Dabar naudoju 50/50 tai viskas normoj. -
runce
2013 m. Vasario 15 d.labai neblogai. kažin,iš kur tas rūgštumas šviesiam aluj, gal nuo kvietinio salyklo? o 90proc RO tai pas mane yra dar nedaug=D vanduo vis tiek pokietis gaunas
ir taip, alus saldokas, kas man kvietiniame labai patinka. čia "kaltos" mielės, kurių atenuacija nedidelė ir salinimas -
runce
2013 m. Vasario 19 d.praėjus savaitėlei nuo išpilstymo skonis kiek susibalansavo, nors vis dar kas dieną keičiasi. viskas ganėtinai subalansuota ir skanu, alus tiek saldokas, tiek mieliškai rūgštokas, tiek jaučiamas saaz skonis (kurio tikram hafewaisene gal ir neturėtų būti). puta puiki, kvapas perpus esteriai su fenoliais. vandens profilis atrodo tinkamas -
GiN
2013 m. Balandžio 4 d.Ragavau jau praėjus šio alaus pikui, buvo su lengva rūgštele ir šiek tiek į persigazavimo pusę, labiau panašus į Wit, nei į Weizen, iš išvaizdos - vienas prie vieno Hoe :)
8.0