Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
85 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. vasario 7 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. vasario 19 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.018
ABV:
4.1 %
IBU:
16
EBC:
5
IBU/OG:
0.33
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 2.400
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 0.300
gliukozė 0.0 0.100
Vienos salyklas 7.0 0.100
      2.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 3.2 33 60
      33  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Weiss 6.0 63

Pastabos

RO/krano 90/10 +1gCaSO4 +1gNaCl /10L

Ca 31
Mg 4
SO4 68
Na 45
Cl 67
HCO3 39

10L 64C > 62C 10min
keliam ant ugnies iki 73C
72C 30min
nutekinam pirmoką, pradedam jį virti
likusio mentalo dekokcija 5min
nutekinam antroką, pakartojam

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.0

(1 balsas)

Komentarai

  • Modeslovas

    2013 m. Vasario 15 d.
    Ir kaip tau kvietys su 90proc RO? Aš pastebėjau ,kad man gaunasi rūgštokas su didesniu RO kiekiu. Dabar naudoju 50/50 tai viskas normoj.
  • runce

    2013 m. Vasario 15 d.  
    labai neblogai. kažin,iš kur tas rūgštumas šviesiam aluj, gal nuo kvietinio salyklo? o 90proc RO tai pas mane yra dar nedaug=D vanduo vis tiek pokietis gaunas

    ir taip, alus saldokas, kas man kvietiniame labai patinka. čia "kaltos" mielės, kurių atenuacija nedidelė ir salinimas
  • runce

    2013 m. Vasario 19 d.
    praėjus savaitėlei nuo išpilstymo skonis kiek susibalansavo, nors vis dar kas dieną keičiasi. viskas ganėtinai subalansuota ir skanu, alus tiek saldokas, tiek mieliškai rūgštokas, tiek jaučiamas saaz skonis (kurio tikram hafewaisene gal ir neturėtų būti). puta puiki, kvapas perpus esteriai su fenoliais. vandens profilis atrodo tinkamas
  • GiN

    2013 m. Balandžio 4 d.
    Ragavau jau praėjus šio alaus pikui, buvo su lengva rūgštele ir šiek tiek į persigazavimo pusę, labiau panašus į Wit, nei į Weizen, iš išvaizdos - vienas prie vieno Hoe :)
Prisijungę aludariai