Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
81 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. vasario 11 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. kovo 5 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.011
ABV:
5.5 %
IBU:
33
EBC:
13
IBU/OG:
0.62
ryškus apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (VikingMalt) 3.0 3.500
Bazinis salyklas (kepintas sausas)* 50.0 0.500
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Amarillo 9.6 20 60
Amarillo 9.6 15 15
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 79

Pastabos

* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje. Spalva nežymiai pasikeitė nuo bazinio - įgavo gelsvumo. Atsirado riešutų kvapas.

Salinimas:
• pilama 8L / 57ºC vandens;
• 8 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+15L);

Fermentacija:
pirminė - 12 dienų
antrinė - be antrinės
Prisijungę aludariai