Receptas / Smaguris
Informacija
Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
42 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. vasario 17 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. birželio 15 d.
Parametrai
OG:
1.103
|
|
FG:
1.018
|
|
ABV:
11.3 %
|
|
IBU:
100
|
|
EBC:
32
|
|
IBU/OG:
0.97
|
dominuoja apynių skonis
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pearl Pale Ale | 6.0 | 8.000 | 88.9 | |
Abbey Malt salyklas | 45.0 | 0.500 | 5.6 | |
CaraBelge salyklas | 30.0 | 0.500 | 5.6 | |
9.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Sterling | 6.7 | 75 | 60 | |
Sterling (pirmas misos apyniavimas) | 6.7 | 25 | 60 | |
Sterling | 6.7 | 35 | 15 | |
Prancūziško ąžuolo drožlės, vidutiniškai skrudintos | 0.0 | 10 | 5 | |
145 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 3655 | PC Belgian Schelde Ale Yeast (mielių pyragas) | 500.0 | 83 |
Pastabos
Salinimas:
~61-64°C - 135 min. + 3g CaSO4
~10 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 65˚C
Išviso 180 min.
pH ~ 5,4
Prieš verdant: G = 1,084 V = 13,0 l
Prieš fermentuojant: G = 1,104 V = 11,2 l
Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~26°C
Dėkui Runcei už apynius.
Arčio nurodymu išviriau stiprų belgišką alų :)
Abbey Quadrupel
~61-64°C - 135 min. + 3g CaSO4
~10 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 65˚C
Išviso 180 min.
pH ~ 5,4
Prieš verdant: G = 1,084 V = 13,0 l
Prieš fermentuojant: G = 1,104 V = 11,2 l
Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~26°C
Dėkui Runcei už apynius.
Arčio nurodymu išviriau stiprų belgišką alų :)
Abbey Quadrupel