Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
83 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. vasario 18 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. vasario 22 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.013
ABV:
5.3 %
IBU:
23
EBC:
21
IBU/OG:
0.43
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 2.300
CaraHell 25.0 0.500
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' naminis* 25.0 0.500
Skrudinti miežiai 1000.8 0.030
      3.330

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northdown (U.K.) 6.0 18 60
Northdown (U.K.) 6.0 8 30
Northdown (U.K.) 6.0 5 10
      31  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 75

Pastabos

turėtų būti:
Ca 57
Mg 10
SO4 85
Na 54
Cl 100
HCO3 98
RA +33


dedam +0.5g CaCl +1g NaCl +1g CaSO4
RO/krano 75/25

10L 68C > 62C 15min 3L/kg
keliam ant puodo iki 72C
72C 45min
nutekinam pirmoką, jį verdam
likusio mentalo dekokcija 5min
nutekinam antroką, pakartojam porą kartų

* 30min 160C temp

Komentarai

  • erstikis

    2013 m. Vasario 22 d.
    Mama į virtuvę įsileido, ar Vilniuj pradėjai virt? :D
  • runce

    2013 m. Vasario 22 d.
    pirmas variantas :) tai jau keturis virimus padariau
Prisijungę aludariai